Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Податковий календар на четвер, 15 жовтня 2020 року

Дата: 21.10.2020 09:29
Кількість переглядів: 2668

Останній день подання:

- форми звітності № 1-ПА «Інформація про кількість працевлаштованих громадян суб’єктами господарювання, які надають послуги з посередництва у працевлаштуванні»;

- Звіту про використання РРО та книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок) (форма № ЗВР-1), якщо не передбачено подання інформації по дротових або бездротових каналах зв'язку та Довідки про використані розрахункові книжки за вересень.

Новий сервіс від податкової: інформування платників про терміни сплати за ліцензії, призупинення їх дії або анулювання

Державною податковою службою України створено новий сервіс щодо оперативного автоматизованого повідомлення суб’єктів господарювання про сплив терміну чергового платежу за ліцензію, призупинення дії ліцензії, анулювання ліцензії на певний вид діяльності.

Повідомлення про внесення чергового платежу за ліцензію автоматично формується в інформаційно-телекомунікаційних системах ДПС та направляється суб’єкту господарювання за 30, за 20, за 10 та 5 днів до настання терміну сплати за ліцензію через «Електронний кабінет».

Такі нововведення підвищать якість надання адміністративних послуг та поліпшать сервіс у сфері ліцензування відповідних видів діяльності, на провадження яких суб’єкти господарювання отримали ліцензії.

Протягом якого терміну суб’єкт господарювання повідомляє контролюючий орган про несправність РРО та/або ПРРО?

При несправності реєстратора розрахункових операцій (далі – РРО), а також пошкодженні засобів контролю суб’єкт господарювання зобов’язаний протягом робочого дня, в якому виявлено несправності чи пошкодження, письмово або засобами телекомунікацій в довільній формі повідомити центр сервісного обслуговування. Окрім того, протягом двох робочих днів після дня виявлення несправностей чи пошкодження письмово або засобами телекомунікацій в довільній формі повідомити про це контролюючий орган, у якому такий суб’єкт господарювання зареєстрований платником податків.

У разі несправності програмного РРО (далі – ПРРО) або його викрадення чи компрометації особистого ключа суб’єкт господарювання зобов’язаний протягом дня, в якому виявлено несправність, засобами телекомунікацій направити до контролюючого органу, виробника ПРРО та/або центру сервісного обслуговування (за наявності) Повідомлення про виявлення несправностей програмного реєстратора розрахункових операцій за формою №2-ПРРО.

За неповідомлення контролюючого органу про несправність РРО та/або ПРРО, а також пошкодження засобів контролю відповідальність до суб’єкта господарювання не передбачена.

При цьому, за непроведення розрахункових операцій через РРО та/або ПРРО застосовуються фінансові санкції передбачені до п. 1 ст. 17 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Як на Херсонщині степовим водопроводом «змило» бюджетні кошти?

Цього разу спеціалісти відділу боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі розкрили «нову» схему маніпуляцій з державними коштами суб’єкта господарювання, який побудував груповий водопровід між двома степовими районами на Херсонщині.

Податківці провели ґрунтовне аналітичне дослідження фінансовогосподарських операцій херсонського підприємства ТОВ «Х» - підрядника робіт, яке стало переможцем торгів на будівництво водопроводу та отримало від розпорядника бюджетних коштів майже 42 млн гривень державних коштів.

Тільки от бажання посадових осіб ТОВ «Х» вкрасти гроші держави виявилось сильнішим за обов’язки по виконанню умов договору, а спокуса завищити вартість робіт шляхом безпідставного документального оформлення нереальних господарських операцій перемогла власну совість.

Тож, до формальної виписки виробничої, бухгалтерської та податкової документації будівельний «новатор» залучив двох власних субпідрядників із інших регіонів, які отримали на свої банківські рахунки 18,6 млн гривень, мали негативну податкову історію та умисно «вміло» завищували вартість будівельних робіт.

Виникає дуже просте питання – коли ж бюджетні кошти перестануть бути спокусою для шахраїв.

Висновок один. В умовах бюджетної децентралізації питання раціонального використання коштів платників податків області потребує особливого контролю та підзвітності перед громадами.

Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній

Республіці Крим та м. Севастополі


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь