Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Дієва Громада. Цифровізація в Присиваській ОТГ

Дата: 19.10.2020 16:29
Кількість переглядів: 3156

Фото без опису

На початку жовтня Міністерство цифрової трансформації  спільно з Програмою «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади» (EGAP), що впроваджується Фондом Східна Європа та Фондом Innovabridge за підтримки Швейцарії проводили конкурс «Дієва Громада», учасницею якого стала і Присиваська ОТГ.

Конкурс «Дієва Громада» - це перший етап оцінки цифрової трансформації територіальних громад для написання майбутньої стратегії цифрової трансформації регіонів. Його мета - підтримати процес цифровізації (впровадження цифрових технологій в усі сфери життя) громад для зручного життя населення.

До участі в конкурсі було зареєстровано більше 700 громад, міст та муніципалітетів. Близько 100 громад та міст взяли в ньому участь та поділилися своїми досягненнями в сфері цифрової трансформації.

За участь у конкурсі Присиваська ОТГ отримала почесну табличку учасника конкурсу, плакати «Дія» та стікери.

Наразі маємо вже багато напрацювань та сприяємо розвитку і впровадженню інструментів цифровізації в Присиваській ОТГ. З 2017 року в громаді діє офіційний веб-сайт (https://grygorivska-gromada.gov.ua/), який постійно оновлюється та наповнюється новою інформацією. Дана платформа слугує для висвітлення актуальної інформації про діяльність ОМС, публікації новин, оголошень, комунікації влади з громадою, співпраці з місцевим бізнесом, тощо. Кожен мешканець має змогу написати  електронне звернення до сільського голови, подати е-петицію, підтримати наявні е-петиції, ознайомитися з бюджетом громади, з рішеннями, діючими програмами та проєктами.

З 2019 року запровадили Бюджет участі з використанням онлайн-платформи. Використання електронної системи значно полегшує проведення даного конкурсу: можливість залучити максимальну кількість місцевих жителів до участі в конкурсі, забезпечення прозорості проведення конкурсу, можливість подати проєкт не виходячи з дому.

Використання цифрових технологій в наш час дуже важливе. Це забезпечує розвиток громади в багатьох сферах, забезпечує економічний розвиток, робить її привабливою для інвесторів та допомагає налагодити комунікацію з місцевим населенням. В Присиваській ОТГ не нехтують розвитком сучасних технологій та дбають про технічне та комп’ютерне забезпечення у всіх закладах громади.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь