Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Тиждень початкових класів у закладах загальної середньої освіти Григорівської сільської ради в 2020/2021 навчальному році

Дата: 12.10.2020 16:57
Кількість переглядів: 5198

Фото без опису

З 5 по 9 жовтня 2020 року у закладах загальної середньої освіти Григорівської сільської ради Присиваської ОТГ було проведено «Тиждень початкових класів». Протягом тижня були реалізовані основні завдання, що ставили перед собою педагогічні колективи загальноосвітніх закладів, а саме створення у навчально-виховному процесі атмосфери успіху, яка сприяє розвитку особистості дитини, розкриттю унікальних здібностей вихованців, відчуття радості за свої досягнення, віри у власні сили, наполегливості у подоланні труднощів.

У Григорівській школі тиждень початкових класів пройшов під гаслом: «Учись пізнавати, творити, відпочивати!» Діти-«мандрівники» весело крокували п’ятьма доріжками. Перший день тижня розпочався організаційною лінійкою, на якій було повідомлено щоденний маршрут. Цього ж дня діти були долучені до III Всеукраїнського уроку доброти «Гуманне та відповідальне ставлення до тварин». Першою була стежка доброти, крокуючи нею, діти переглядали мультфільми про дбайливе ставлення до тварин, писали про них твори, малювали друзів своїх менших. Друга стежка «Осіння», крокуючи нею юні дослідники спостерігали за змінами в природі, виконували інтерактивну вправу «З якого дерева впав листок?» Цього ж дня всі класи були охоплені колективною роботою – виготовленням лепбуку «Осінь». Третя стежка «Туристична» не залишила байдужим жодного учня. Після 3-го уроку діти разом зі своїми наставниками вирушили в похід. На свіжому повітрі грали в різні ігри, смажили шматочки сала, сосиски, картоплю. Четверта стежка «Творча» дала можливість дітям показати свою креативність та фантазію. Цього дня учні власноруч виготовляли вироби з природних матеріалів. Чого тут тільки не було: і грибочки, і їжачки, і ведмедики, і білочки! В кінці дня кожен клас продемонстрував виставку своїх робіт. Останньою стежкою була «Українознавча». Діти розповідали вірші українських поетів. Учні 3-4 класів взяли участь в осінній онлайн-олімпіаді на платформі «Всеосвіта» та отримали дипломи. Завершився тиждень підсумковою лінійкою, де кращі «мандрівники» були нагороджені грамотами.

 Павлівська ЗОШ І-ІІІ ст. провела Тиждень початкових класів під яскравою назвою «Кольоровий тиждень». Кожен день був присвячений певному кольору та певній тематиці. Тиждень розпочався Днем добрих справ. Діти виконали флешмоб «Кольоровий дивосвіт», а від добрих справ учнів розквітло «Дерево добрих вчинків». У вівторок – День червоний – навчально – пошуковий, відбулася інтелектуальна гра для учнів 1-2 класів «Колесо фортуни». Четвертокласники за допомогою фокусів розкрили найпростіші фізико –математичні закони, а учні 3 класу перевірили свою кмітливість у Математичній ігротеці. У Середу – день, що був присвячений зеленому кольору: учні 4 класу запросили на інсценізацію казки В. Сухомлинського "Вранці на пасіці", які звернули увагу на дбайливе ставлення до навколишнього світу, а третьокласники презентували екологічний проєкт, закликаючи не спалювати опале листя та сміття. Гасло "Зробімо світ кращим" змусило учнів вийти на прибирання шкільної території.

Школярі Строганівської ЗОШ І-III ст. розпочали Тиждень початкових класів з конкурсу малюнків «Намалюю країну барвінкову» вчителями початкових класів Фесенко О. В. (3 кл.), Пішеніної Т. М.(2 кл.), Гречкосій Г. Ф.(помічник вчителя). Другий день тижня був відзначений КВК-вікториною на тему «Знавці української мови» серед команд 3-4 класів. Екватор тижня учні 1-2 класу провели за переглядом мультфільму «Ходить гарбуз по городу». Після перегляду учні 1-2 класу провели інсценізацію цієї казки. Учні 3-4 класу взяли участь у конкурсі читців «Про Україну з любов'ю».

 Останні два дні тижня учні провели у творчій та інтелектуальній атмосфері. Серед команд 3-4 класів була проведена гра «Що? Де? Коли?», а у 1-2 вікторина «В гості казка завітала». Творчим підсумком тижня серед учнів початкових класів конкурс на кращу аплікацію «Мій улюблений казковий герой».

 До Іванівської ЗОШ І-ІІ ст. на початку тижня початкових класів до учнів 2 класу завітала Чарівниця Осінь, яка принесла різноманітні завдання та запросила дітей до подорожі осінніми стежками. Мандруючи стежкою "Осінь щедра, мила, золота", другокласники розгадували загадки, складали осінні мовні пазли, вивчали прикмети про осінь, розгадували ребуси, складали розповіді про осінь. Діти були активними учасниками у вирішенні кожного завдання.
Учні 1 та 2 класів мандрували стежиною "Збережемо здоров'я".

До дітей завітала медична сестра Ковальчук Наталя Михайлівна. Вона вкотре розповіла учням про коронавірус, як уникнути зараження, як зберегти своє здоров'я у прохолодну осінню пору року. У грі "Упізнай на смак" учні називали овочі та фрукти, розповідали, чим вони корисні. Цікаві відповіді дали діти на проблемне питання "Що корисніше: цукерка чи морквинка, тістечко чи яблучко, банан чи сухарики?"

 Четвертий день тижня початкових класів здобувачі освіти провели також цікаво і з користю. Цього дня діти отримали листа від працівниці школи, яка запрошувала їх на екскурсію. А хто саме запрошував, потрібно було відгадати. І ось осіння стежина привела дітей до бібліотеки, де їх, як завжди, привітно зустріла бібліотекар Ковальчук Галина Іванівна. Учні привітали Галину Іванівну з Днем народження, побажали їй міцного здоров'я, безмежного щастя та успіхів у подальшій праці. Галина Іванівна познайомила дітей з різними виставками книг, а саме: "Херсонщина — мій рідний край ", "Світ природи", "Книга — джерело доброти", "Сім природних чудес України" та іншими. Другокласники з великим захопленням слухали розповідь Галини Іванівни. Потім провели гру "Мікрофон", під час якої розповідали, які книги вони люблять читати, які правила користування книгами вони знають та як треба берегти книги. По завершенні екскурсії пообіцяли бути активними читачами шкільної бібліотеки.

 9 жовтня 2020 року учні 2 класу Іванівської ЗОШ І-ІІ ступенів крокували стежиною "Справжні чарівники". Діти поринули у світ краси та мудрості. Перед учнями ставилися завдання працювати творчо та оригінально, цінувати свою роботу та роботу товаришів, використовувати свої знання, уміння й навички. Цього дня другокласники переглянули казку "Осінь" та провели обговорення побаченого, прочитали оповідання "Урок дружби" та зробили висновок, яким має бути справжній друг. А ще намалювали чарівне осіннє дерево, яке виконує лише добрі побажання.

Всі заходи проводилися з дотриманням вимог, затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 22.08.2020 №50 "Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти за період карантину у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)".



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь