Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

З 1 вересня стартував пілотний проєкт монетизації вартості «пакунків малюка» у 2020 - 2021 роках

Дата: 07.10.2020 13:36
Кількість переглядів: 3289

29.07.2020 року постановою Кабінету Міністрів України №744 “Деякі питання реалізації пілотного проекту з монетизації одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка” затверджено Порядок та умови реалізації пілотного проекту “Монетизація одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка” у 2020-2021 роках” (далі - грошова компенсація).

З 1 вересня поточного року відповідно до прийнятого Урядом рішення розпочалася реалізація пілотного проєкту «Монетизація одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» за участю акціонерного товариства комерційний банк «ПриватБанк».

Грошова компенсація є одноразовою виплатою на кожну живонароджену дитину для придбання дитячих товарів та товарів для породіллі, перелік яких чітко визначено Порядком реалізації пілотного проєкту по монетизації одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка».

Розмір грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» становить 5 тис. гривень.

Насамперед батьки новонароджених, патронатні вихователі, прийомні батьки, батьки-вихователі, опікуни звертаються до відділення «ПриватБанк» для відкриття рахунку із спеціальним режимом використання й отримують спеціальну соціальну картку.

Далі ними подаються до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення за місцем проживання або місцем перебування заява з необхідними документами, а саме: копія свідоцтва про народження дитини; копія ідентифікаційного номера та інші документи щодо опіки над дитиною або перебування дитини в дитячому будинку сімейного типу, прийомній та патронатній сім’ї; для дітей, які народилися у 2020 році в пологовому будинку, - довідка з пологового про неотримання «пакунка малюка».

Заяву та пакет документів можна подавати в електронному вигляді.

Перерахування коштів грошової компенсації здійснюється шляхом зарахування на поточний рахунок, відкритий в уповноваженому банку відповідно до договору про взаємодію, укладеного Мінсоцполітики та «ПриватБанк», для подальшого їх перерахування на спеціальні рахунки отримувачів.

Звертаємо увагу батьків або законних представників дитини, що звернутися за призначенням грошової компенсації можна протягом 12 місяців з дня народження дитини.

Крім цього, протягом року з дня зарахування коштів грошової компенсації на спеціальний рахунок в «ПриватБанк» батьки або уповноважені можуть використовувати призначену грошову компенсацію у безготівковій формі на придбання відповідних дитячих товарів та товарів для породіллі. Закуповувати зазначені товари можливо лише в закладах торгівлі, які приєднаються до публічного договору про реалізацію пілотного проєкту «Монетизація одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка».

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь