Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Інформація з питань податкового законодавства.

Дата: 25.09.2020 10:37
Кількість переглядів: 3988

Які послуги можливо отримати через Електронний кабінет?

          У зв’язку з запровадженням в Україні карантину і з метою запобігання поширення вірусу COVID-19 Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі  рекомендує платникам податків утриматися від відвідування центрів обслуговування платників без нагальної потреби та користуватися електронними сервісами ДПС для подання звітності, сплати податків та для отримання адміністративних послуг.

          Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: http:// cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.

          У приватній частині Електронного кабінету платник має змогу:

          відправити до будь-якого контролюючого органу листа в електронному вигляді (меню «Листування з ДПС»);

          доступу до особистої інформації, зокрема реєстраційних та облікових даних (меню «Облікові дані»), даних інтегрованих карток (меню «Стан розрахунків з бюджетом»), переліку отриманих документів та поданої звітності платника податків (меню «Вхідні/вихідні документи»);

          переглянути стан розрахунку з бюджетом (меню «Стан розрахунків з бюджетом»);

          отримати витяг щодо стану розрахунків з бюджетами та цільовими фондами за даними органів ДПС, надіславши запит на його отримання;

          отримати довідку про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи;

          надіслати запити на отримання інформації, заяви на реєстрацію платником окремих податків, отримати витяги з реєстрів;

          створювати та надсилати електронні документи: податкової та статистичної звітності, звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування;

          скористатися іншими електронними сервісами та отримати корисну інформацію.

 

Штрафи за порушення термінів зберігання первинних документів збільшено

          Нагадуємо: з 23.05.2020 набрав чинності Закон України від 16 січня 2020 року № 466-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві», основні положення якого набрали чинності з 23.05.2020, а для окремих положень термін набрання чинності визначений з 01.07.2020 та 01.01.2021 року.

          Пропонуємо ознайомитися зі змінами:

Угода FATCA: як звітувати банкам та іншим фінансовим установам

          До 1 грудня 2020 року всі банки та інші фінансові установи повинні подати через портал IDES (International data exchange service – Міжнародна служба обміну даними) до ДПС України інформацію про американських клієнтів - фізичних та юридичних осіб.

          Порядок та методика використання платформи IDES детально описані в Інструкції користувача (Публікація Служби внутрішніх доходів США 5190). Зокрема, для підключення до IDES фінансовим агентам необхідно: придбати SSL-сертифікат, мати GIIN та здійснити реєстрацію.

          Порядок заповнення і подання фінансовими агентами звіту про підзвітні рахунки відповідно до Угоди між Урядом України та Урядом Сполучених Штатів Америки для поліпшення виконання податкових правил застосування Закону США «Про податкові вимоги до іноземних рахунків» (FATCA)» затверджений наказом Міністерства фінансів України від 12 серпня 2020 року №496 та зареєстрований у Міністерстві юстиції України 20 серпня 2020 року за №810/35093.

          Звіти фінансових органів вважаються наданими і отриманими Службою внутрішніх доходів США у день, коли ДПС України підтвердить, і, таким чином, розкриє інформацію у IDES Службі внутрішніх доходів США. Інформація, яка передається Службою внутрішніх доходів США, вважається наданою і отриманою ДПС України у день, коли вона є доступною для завантаження з IDES.

          Усі питання, пов’язані із FATCA, фінансові агенти можуть направляти на електронну скриньку info_FATCA@tax.gov.ua. Відповіді будуть розміщені в банері «FATCA» https://tax.gov.ua/baneryi/fatca/pitannya-vidpovidi/ або надані безпосередньо особі, яка направила запит електронною поштою.

 

З якого часу здійснюється відлік 36 годин, дозволених для роботи ПРРО в режимі офлайн?

          Відлік часу, протягом якого ПРРО працював у режимі офлайн, починається від дати та часу, зазначених у повідомленні про проведення розрахункових операцій в режимі офлайн з відміткою «початок переведення ПРРО в режим офлайн», до дати та часу, зазначених у повідомленні з відміткою «завешення режиму офлайн», а також від дати та часу, зазначених у повідомленні з відміткою «завершення режиму офлайн», до дати та часу, зазначених у повідомленні з відміткою «початок переведення ПРРО в режим офлайн», якщо в період між такими строками фіскальним сервером не було зареєстровано розрахункових документів у режимі онлайн-обміну.

 

Внесено зміни в частині примусового стягнення податкового боргу (діють з 23.05.2020 року)

          Нагадуємо: з 23.05.2020 набрав чинності Закон України від 16 січня 2020 року № 466-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві», основні положення якого набрали чинності з 23.05.2020, а для окремих положень термін набрання чинності визначений з 01.07.2020 та 01.01.2021 року.

          Пропонуємо ознайомитися зі змінами:

Гаряча лінія на тему: “ Про упередження корупційного тиску на суб’єктів підприємницької діяльності”

 

          25 вересня 2020 року з 10 год. 00 хв. до 11 год. 00 хв. Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та       м. Севастополі проведе “гарячу” телефонну лінію на тему: “Про упередження корупційного тиску на суб’єктів підприємницької діяльності”.

          На запитання платників відповідатиме Сергій Жевнеров – головний державний інспектор сектору з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

          Усі бажаючі можуть поставити свої запитання за номером “гарячої” телефонної лінії: (0552) 42-76-80.

 

 

Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь