Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Програмний спеціаліст програми DOBRE Анна Загорулько відвідала Присиваську громаду.

Дата: 04.09.2020 17:45
Кількість переглядів: 3041

Фото без опису

Програмний спеціаліст програми DOBRE Анна Загорулько відвідала Присиваську громаду. Під час робочої зустрічі Анна Іванівна ознайомилася з ходом реалізації проекту "Реконструкція водогону в с. Григорівка, заміна азбестових труб на полімерні", що реалізується завдяки співпраці з Програмою Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE).

Заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Таміла Зозулінська та т.в.о. директора комунального підприємства «Струмок» Микола Самойлович продемонстрували хід виконання проекту по заміні системи водопостачання. В ході реалізації даного соціально- та інфраструктурно важливого проекту виконані наступні роботи:

  • замінили 15 км. труби центрального водогону (13,5 км. полімерної труби з комплектуючими на загальну суму 1 531 695 грн. отримали від програми DOBRE та 1,5 км. труби придбали КП «Струмок»). Тобто, 85 % роботи по заміні системи водопостачання виконано;
  • встановлено 8 пожежних гідрантів;
  • отримали соціальний грант від ТОВ «Сивашенергопром» згідно анкети-заявки по Програмі корпоративної соціальної відповідальності на реалізацію проекту в сумі 450 000 грн., за рахунок яких частково оплачені роботи по реконструкції системи водопостачання.

У ході зустрічі обговорили досягнення по кількісним і якісним показникам, а це, перш за все, позитивні відгуки та подяки від мешканців за цілодобове водопостачання. Також не менш важливим є досягнення економічної стабільності комунального підприємства. Вже на сьогодні маємо позитивну динаміку щодо суттєвого зменшення рахунків за спожиту електроенергію:

  • після введення в експлуатацію ділянок нового водогону вдалось перейти на роботу 3 свердловин (раніше працювало 6 свердловин для забезпечення подачі води та рівномірного тиску);
  • завдяки облаштуванню технологічних колонок за межами дворів вдалось унеможливити неправомірні підключення абонентів та досягти соціально-відповідального користування водопостачанням, тобто кількість спожитих кубів води = сплаті за послугу;
  • на 99 % зменшилась кількість поривів та час, який необхідний для їх ліквідації.

Факти в цифрах – за липень 2020 року для забезпечення водопостачання КП використано 18 256 кВт при майже цілодобовому водопостачанні (на цілодобове водопостачання переводили поступово реконструйовані ділянки). За аналогічний період у 2019 році було спожито 18 315 кВт при 3 годинній подачі води на добу. Тобто, на енергоносіях маємо економію майже у 8 разів.

Наразі ведеться моніторинг споживання води абонентами та витрати електроенергії на свердловинах, проводиться детальний аналіз, готується аналітична довідка, яку згодом опублікуємо на сайті та в групі громади.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь