Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Впровадження реформи освіти НУШ в Присиваській ОТГ.

Дата: 03.09.2020 09:37
Кількість переглядів: 2713

Фото без опису

«Нова українська школа» (НУШ) — реформа  Міністерства освіти та науки, що передбачає створення школи, у якій буде приємно навчатись і яка даватиме учням не тільки знання, а й вміння застосовувати їх у житті.

Концепція НУШ пропонує впроваджувати інтегроване та проєктне навчання. Це сприяє тому, що учні отримують цілісне уявлення про світ, адже вивчають явища з точки зору різних наук та вчаться вирішувати реальні проблеми за допомогою знань з різних дисциплін.

Забезпечення кабінетів, де навчаються учні початкових класів, починаючи з 2018 року, повинно відповідати Концепції Нової української школи. Тобто, в кабінетах повинні стояти нові меблі, що відповідають спеціальним стандартам, нове комп’ютерне обладнання, бути наявним нове дидактичне забезпечення. На придбання всього необхідного для кабінетів 1 – х класів щороку, починаючи з 2018 р., з державного бюджету надходить «Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа»» та виділяється співфінансування з місцевого бюджету сільської ради.

У 2020 році здійснили придбання для початкових класів на загальну суму - 263 466 грн. (184 668 грн. - кошти субвенції та 78 798 грн.- кошти з місцевого бюджету). закупили засоби навчання (дидактичні матеріали), сучасні меблі, комп'ютерну техніку. 

В Новій українській школі і викладання повинно здійснюватись по-новому. Тому вчителі початкових класів, вчителі фізичної культури, іноземної мови, директори закладів та їх заступники з навчально-виховної роботи загальноосвітніх шкіл відвідують спеціальні курси, приймають участь у семінарах, вебінарах, де навчаються працювати за Концепцією «Нова українська школа». 

В 2019 Григорівська сільська рада оголосила та провела конкурс між кабінетами 1-2 класів НУШ “Кращий кабінет початкових класів”. Перше місце вибороли 1 клас Іванівської ЗОШ І-ІІ ст. та 2-й клас Павлівської ЗОШ І-ІІІ ст. Переможці отримали цінні подарунки - настільні ігри для дітей.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь