Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Залишилось декілька днів для сплати земельного податоку з фізичних осіб та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Дата: 27.08.2020 12:40
Кількість переглядів: 1574

Земельний податок сплачується раз на рік протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення - рішення.

29 серпня 2020 року останній день сплати земельного податку.

Зверніть увагу! У разі, якщо платник податків не сплачує суми податку протягом строків, такий платник притягується до відповідальності у вигляді штрафу у таких розмірах:

- при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати – у розмірі 10% погашеної суми податкового боргу;

- при затримці більше 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати – у розмірі 20% погашеної суми податкового боргу.

            Шановні громадяни! Для недопущення виникнення заборгованості та застосування штрафних санкцій сплачуйте нарахований податок вчасно!

  • платники земельного податку!

         Якщо Ви не отримали податкові повідомлення – рішення по земельному податку, зверніться до органу Державної податкової служби за місцем знаходження земельної ділянки.

         Відповідно до п. 286.5 ст. 286 Податкового кодексу платники податку мають право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за місцем знаходження земельної ділянки для проведення звірки даних щодо:   

         - розміру площі земельної ділянки, що перебуває у власності та/або користуванні платника податку;

         - права на користування пільгою із сплати податку;

         - розміру ставки податку;

         - нарахованої суми податку.

         У разі виявлення розбіжностей між даними контролюючих органів та даними, підтвердженими платником податку на підставі оригіналів відповідних документів, зокрема документів на право власності, користування пільгою, контролюючий орган за місцем знаходження земельної ділянки проводить протягом десяти робочих днів перерахунок суми податку і вручає йому нове податкове повідомлення-рішення. Попереднє податкове повідомлення-рішення вважається скасованим (відкликаним).

         Для звірки даних щодо нарахованого земельного податку можете звернутись до Чаплинської державної податкової інспекції за адресою: смт. Чаплинка, вул. Паркова 3, телефон – 2-25-32.

         Час роботи понеділок-четвер: з 08.00 до 17.00, п’ятниця з 08.00 до 15.45, обідня перерва з 12.00 до 12.45.

         Також чекаємо на звірку платників, які набули у власність земельні ділянки у 2019 та 2020 роках.

  • податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки

 

         Чаплинська державна податкова інспекція Новокаховського управління Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі нагадує, що відповідно до ст. 266 Податкового кодексу України (далі - ПКУ) податкове зобов’язання за звітний рік з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачується фізичними особами – протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.

         Наразі повідомлення – рішення про суму нарахованого податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, надіслані усім власникам «понаднормових» квадратних метрів житлової площі.

         Якщо повідомлення – рішення з якихось причин не надійшло або в повідомленні-рішенні виявлено розбіжності, платнику податку необхідно звернутися до податкової інспекції за місцем проживання (реєстрації) для проведення звірки даних щодо об’єктів та розміру площі нерухомості, що перебувають у їх власності.

         Звертаємо увагу, що оскільки фізичні особи (громадяни) несуть відповідальність за своєчасне та повне погашення узгодженого грошового зобов'язання, то якщо вони протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення не сплачують узгоджену суму грошового зобов'язання, зазначену в отриманих податкових повідомленнях-рішеннях, такі платники податків притягуються до відповідальності у вигляді штрафу у таких розмірах:

         - при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов'язання, - у розмірі 10 відсотків погашеної суми податкового боргу;

         - при затримці більше 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов'язання, - у розмірі 20 відсотків погашеної суми податкового боргу.

         Поряд з цим, на суму податкового зобов'язання, не сплаченого протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення, нараховується пеня у порядку, визначеному ст. 129 ПКУ.

         Для зручності платників ДПС запроваджено низку електронних сервісів, зокрема щодо можливості сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки скориставшись Електронним кабінетом платника при наявності електронного цифрового підпису (кваліфікованого електронного підпису), який можна отримати у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг. За допомогою Електронного кабінету платники податків – фізичні особи мають можливість перегляду даних, зокрема, щодо:

          - об’єктів оподаткування;

          - сформованих податкових повідомлень-рішень та необхідних платіжних реквізитів для сплати податку;

          - розрахунків сум податкових зобов’язань за такими податками;

          - стану розрахунків з бюджетом.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь