Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Робоча зустріч щодо обговорення змін до виборчого законодавства.

Дата: 26.08.2020 22:31
Кількість переглядів: 1373

Про особливості місцевих виборів у 2020 році та застосування норм Виборчого кодексу говорили під час робочої зустрічі з експертом Причорноморського центру політичних та соціальних досліджень Володимиром Володимировичем Молчановим.

Учасники робочої зустрічі обговорили основні положення законодавства в сфері місцевих виборів, процедури та особливості виборчого процесу, календарний план виборчої кампанії, порядок висування та реєстрації кандидатів на сільського голову та депутатів усіх рівнів (місцевого , районного, обласного). Вибори сільських депутатів у Присиваській ОТГ будуть проводитись за мажоритарною системою відносної більшості в багатомандатних виборчих округах, на які поділяється територіальна громада. Багатомандатні виборчі округи включають приблизно однакову кількість виборців у відношенні до депутатських мандатів, які розподіляються у таких виборчих округах. Орієнтовна середня кількість виборців в окрузі визначається як частка від ділення загальної кількості виборців, встановленої на підставі відомостей Державного реєстру виборців, на кількість багатомандатних виборчих округів. Багатомандатні виборчі округи з виборів депутатів сільської ради утворюються відповідною територіальною виборчою комісією до 7 вересня. Володимир Володимирович довів про декілька можливих варіантів поділу Присиваської ОТГ на територіальні багатомандатні округи:

Отже, ймовірно буде створено 7-8 округів із загальною кількістю депутатів – 22 чол. . Вибори старост скасували. Тепер їх будуть призначати депутати за поданням сільського голови.

На виборчих дільницях кожному громадянину видаватимуть по 4 бюлетені для:

1) голосування за голову громади;

2) голосування за мажоритарного кандидата в депутати у своєму окрузі;

3) голосування за депутата від політичної партії до районної ради;

4) голосування за депутата від політичної партії до обласної ради.

Згідно з Виборчим кодексом, вперше внутрішньо переміщені особи матимуть можливість змінити виборчу адресу та проголосувати за місцем фактичного проживання. Щоб скористатись даним правом, потрібно подати заяву про зміну виборчої адреси до органу ведення Державного реєстру виборців у паперовій або електронній формі. Заяву слід подати не пізніше ніж на п'ятий день із дня початку виборчого процесу.

Також під час робочої зустрічі розглянули та обговорили розроблений експертами Причорноморського центру політичних та соціальних досліджень «Порядок регулярного прийому виборців та звітування депутатів Присиваської сільської ОТГ». Даний документ буде винесений на розгляд пленарного засідання сесії ради 27.08.2020 р.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь