Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни

Дата: 22.06.2020 14:26
Кількість переглядів: 492

Фото без опису

Саме 22 червня кожен громадянин України вшановує пам'ять земляків, в життя яких втрутилась, обірвала та вирвала з контексту буття Друга світова війна. Демаркаційною лінією вона розділила життя, волю та погляди українців на війну, державність та сторони конфлікту. Незважаючи на це, Українська нація змогла вкотре об’єднатись та відстояти себе у величезному плавильному горнилі війни.

Героїзм та жертовність, звитяга та хоробрість йшли поруч з неймовірними людськими втратами. Важко уявити зараз, але Україна втратила за період Другої світової війни близько 6-7 мільйонів своїх синів та доньок. Вкрита мережею концтаборів, фактично позбавлена засобів виробництва та будучи окупованою Україна вистояла.

Наша держава протягом всього свого історичного шляху до становлення формувала героїв. Період Другої світової війни продемонстрував героїчність та мужність українського народу, героями війни що отримали визнання були: Кожедуб Іван Микитович, Семейко Микола Іларіонович, Супрун Степан Павлович, Черняховський Іван Данилович, Павличенко Людмила Михайлівна, Зеленко Катерина Іванівна, Молодчий Олександр Гнатович, Рибалко Павло Семенович, Петров Василь Степанович, Березняк Євген Степанович, Маринеско Олександр Іванович, Дерев'янко Кузьма Миколайович, Маргелов Василь Пилипович, Амет-Хан Султан, Курка Василь Тимофійович, Кирпонос Михайло Петрович, Ковпак Сидір Артемович…

Це не просто список, це імена героїв, що своїм подвигом, звитягою та жертовністю зломили ходу нацистського окупанта Україною. Наш священний обов’язок – навіки зберегти пам'ять про тих, хто відстояв перемогу в цій жахливій війні, тих, хто став жертвою коричневої чуми.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь