Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про проведену соціальну роботу в Присиваській сільській ОТГ під час карантину

Дата: 16.06.2020 16:02
Кількість переглядів: 641

Відповідно до ст. Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, було ухвалено Постанову КМУ від 11.03.2020 № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби  COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» та введено карантин. Починаючи з 16 березня 2020 року карантинні заходи були запроваджені і на території Григорівської сільської ради Присиваської сільської ОТГ.

Під час карантину фахівцями соціальної роботи Григорівської сільської ради було проведено обстеження проживання основних вразливих категорій, а саме: сімей СЖО, багатодітних сімей, сімей, в яких проживають особи з інвалідністю та набувачів соціальної послуги «догляд вдома», одиноких та одиноко проживаючих громадян віком від 80 років. Всього було обстежено 82 сім’ї. Під час обстежень було зібрано потребу в засобах індивідуального захисту, основних продуктах харчування, медикаментах стосовно основних захворювань, жарознижувальних та знеболювальних.

Наша громада отримала 101 продуктовий набір від відомої торговельної мережі АТБ, які невідкладно були розподілені в старостати та розвезені малозабезпеченим громадянам з дотриманням карантинних заходів.

Всі категорії малозахищених осіб обслуговувались за запитом у телефонному режимі, за необхідності – здійснювались виїзди за місцем проживання.

Отримувачі послуги «Догляд вдома» не мали незручностей під час карантину. Соціальні працівники добросовісно віднеслись до виконання своїх обов’язків; окрім послуг що надавались до карантину, додатково додалось щоденне придбання продуктів харчування, температурний скринінг, роз’яснювальні бесіди зі старенькими, психологічна підтримка. Особи похилого віку спочатку з пересторогою відносились до частого відвідування, але в подальшому були навіть задоволені увагою до себе.

Під час карантину були закриті дитячі садочки та школи. В бюджетних закладах придбання продуктів харчування проводиться завчасно. Через відсутність дітей продукти харчування залишались невикористаними. Тож було прийнято рішення передати продукти харчування людям, які мали такі потреби. У старостатах були складені списки осіб, що потребували допомоги продуктами харчування; таких пакетів було роздано 52.

Через неможливість звернень у державні установи особисто, старостами та ФСР була надана допомога мешканцям громади в зборі та передачі пакетів документів у різноманітні заклади (УСЗН-42, управління пенсійного фонду-12, Чаплинський РЕС і ЕМ-6, виконавча служба-4, поліція -5 тощо).

Наразі, після перших хвиль послаблення карантинних заходів, робота з набувачами соціальних послуг відновлюється. Проведено перші обстеження в селах – в Григорівці та Павлівці.

З карантином чи без, а життя продовжується! Любіть своїх дітей, бережіть себе та будьте здорові!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь