Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про проведену соціальну роботу в Присиваській сільській ОТГ під час карантину

Дата: 16.06.2020 16:02
Кількість переглядів: 649

Відповідно до ст. Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, було ухвалено Постанову КМУ від 11.03.2020 № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби  COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» та введено карантин. Починаючи з 16 березня 2020 року карантинні заходи були запроваджені і на території Григорівської сільської ради Присиваської сільської ОТГ.

Під час карантину фахівцями соціальної роботи Григорівської сільської ради було проведено обстеження проживання основних вразливих категорій, а саме: сімей СЖО, багатодітних сімей, сімей, в яких проживають особи з інвалідністю та набувачів соціальної послуги «догляд вдома», одиноких та одиноко проживаючих громадян віком від 80 років. Всього було обстежено 82 сім’ї. Під час обстежень було зібрано потребу в засобах індивідуального захисту, основних продуктах харчування, медикаментах стосовно основних захворювань, жарознижувальних та знеболювальних.

Наша громада отримала 101 продуктовий набір від відомої торговельної мережі АТБ, які невідкладно були розподілені в старостати та розвезені малозабезпеченим громадянам з дотриманням карантинних заходів.

Всі категорії малозахищених осіб обслуговувались за запитом у телефонному режимі, за необхідності – здійснювались виїзди за місцем проживання.

Отримувачі послуги «Догляд вдома» не мали незручностей під час карантину. Соціальні працівники добросовісно віднеслись до виконання своїх обов’язків; окрім послуг що надавались до карантину, додатково додалось щоденне придбання продуктів харчування, температурний скринінг, роз’яснювальні бесіди зі старенькими, психологічна підтримка. Особи похилого віку спочатку з пересторогою відносились до частого відвідування, але в подальшому були навіть задоволені увагою до себе.

Під час карантину були закриті дитячі садочки та школи. В бюджетних закладах придбання продуктів харчування проводиться завчасно. Через відсутність дітей продукти харчування залишались невикористаними. Тож було прийнято рішення передати продукти харчування людям, які мали такі потреби. У старостатах були складені списки осіб, що потребували допомоги продуктами харчування; таких пакетів було роздано 52.

Через неможливість звернень у державні установи особисто, старостами та ФСР була надана допомога мешканцям громади в зборі та передачі пакетів документів у різноманітні заклади (УСЗН-42, управління пенсійного фонду-12, Чаплинський РЕС і ЕМ-6, виконавча служба-4, поліція -5 тощо).

Наразі, після перших хвиль послаблення карантинних заходів, робота з набувачами соціальних послуг відновлюється. Проведено перші обстеження в селах – в Григорівці та Павлівці.

З карантином чи без, а життя продовжується! Любіть своїх дітей, бережіть себе та будьте здорові!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь