Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО ПОЧАТОК РОЗРОБЛЕННЯ МІСТОБУДІВНОЇ ДОКУМЕНТАЦІЇ «ГЕНЕРАЛЬНИЙ ПЛАН ТА ПЛАН ЗОНУВАННЯ ТЕРИТОРІЇ СЕЛА ГРИГОРІВКА ЧАПЛИНСЬКОГО РАЙОНУ ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ»

Дата: 26.05.2020 08:30
Кількість переглядів: 544

Відповідно статей 17, 18 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» виконавчий комітет Григорівської сільської ради повідомляє про початок розроблення містобудівної документації – Генерального плану та плану зонування території села Григорівка Чаплинського району Херсонської області.

Підстава для розроблення: рішення Григорівської сільської ради від 26 червня 2019 року № 478 «Про надання дозволу на розроблення генерального плану с. Григорівка».

Замовник: виконавчий комітет Григорівської сільської ради.

Мета проекту: розроблення генерального плану та плану зонування території с. Григорівка у відповідності до чинного законодавства з урахуванням перспективи розвитку населеного пункту.

Пропозиції щодо врахування в містобудівній документації інтересів фізичних та юридичних осіб подавати в письмовій формі до виконавчого комітету Григорівської сільської ради: 75240, Херсонська область, Чаплинський район,  с. Григорівка, вул. Пушкіна, 20, тел. 53-3-31.

Строк подання пропозиції: протягом одного місяця з дня опублікування повідомлення про початок розроблення генерального плану с. Григорівка. Пропозиції, надані після встановленого терміну, не розглядаються.

ЗАЯВА

про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки

проекту «Генеральний план та план зонування території с. Григорівка»

 

  1.  

Замовник

Виконавчий комітет Григорівської сільської ради

  1.  

Вид та основні цілі документа державного планування, його зв’язок з іншими документами державного планування

Проект містобудівної документації – Генеральний план території с. Григорівка розроблявся на підставі рішення Григорівської сільської ради від 26.06.2019 №478 «Про надання дозволу на розроблення генерального плану с. Григорівка Чаплинського району Херсонської області» з метою визначення принципів та напрямків планувальної організації та функціонального призначення території; визначення потреби у зміні межі населеного пункту, черговість та пріоритетність забудови; визначення  потреби в територіях для забудови та іншого використання; упорядкування вулично-дорожньої мережі, інженерного обладнання, інженерної підготовки та благоустрою території; формування системи охорони навколишнього природного середовища, містобудівні заходи щодо поліпшення екологічного і санітарно-гігієнічного стану території; визначення послідовності реалізації рішень, у тому числі етапність освоєння території; позначення територіальних зон, встановлення містобудівного регламенту та визначення містобудівних умов та обмежень для відповідної території.

Орієнтовна площа території с. Григорівка складає 492,12 га.

При розробленні містобудівної документації необхідно врахувати наступні документи державного планування:

-         Генеральна Схема планування території України;

-         Схема планування території Херсонської області;

-         коректування проекту планування забудови с. Григорівка – центрального поселення, 1980 р.;

-         коректування забудови центру с. Григорівка – 1984 р.;

- затверджені детальні плани на території села Григорівка.

  1.  

Якою мірою документ державного планування визначає умови для реалізації видів діяльності або об’єктів, щодо яких законодавством передбачено здійснення процедури оцінки впливу на довкілля (у тому числі щодо визначення місцезнаходження, розміру, потужності або розміщення ресурсів)

Видів планованої діяльності та об’єктів, які Законом України «Про оцінку впливу на довкілля» віднесені до тих, що можуть мати значний вплив на довкілля і підлягають оцінці впливу на довкілля, проектом містобудівної документації не передбачається.

 

  1.  

Ймовірні наслідки

 

 

- для довкілля, у тому числі для здоров’я населення

Затвердження  Генерального плану та плану зонування території с. Григорівка, не матиме наслідків для флори, фауни, біорізноманіття, ґрунту, надр, клімату,  води, ландшафту, природних територій та об’єктів, матеріальних активів, об’єктів культурної спадщини.

Містобудівною документацією будуть визначені заходи щодо охорони та поліпшення стану навколишнього середовища, забезпечення екологічної безпеки, комплексного благоустрою та озеленення , які позитивно вплинуть на стан повітря та безпеки життєдіяльності населення та його здоров’я.

 

- для територій з природоохоронним статусом

Негативних наслідків для територій з природоохоронним статусом затвердження Генерального плану та плану зонування території не матиме.

Природоохоронні об’єкти в межах території планування та на прилеглих територіях відсутні.

 

- транскордонні наслідки для довкілля, у тому числі для здоров’я населення

Транскордонні наслідки для довкілля, у тому числі для здоров’я населення, відсутні.

  1.  

Виправдані альтернативи, які необхідно розглянути, у тому числі якщо документ державного планування не буде затверджено

У контексті СЕО Генерального плану та плану зонування території з метою розгляду альтернативних проектних рішень та їх екологічних наслідків передбачається розглянути варіант «нульовий», без впровадження проектних змін.

Відсутність затвердженого проекту  Генерального плану та плану зонування території може мати ймовірні наслідки для таких складових навколишнього природного середовища, як ґрунт, ландшафт, повітря, поверхневі води. Незабезпечення централізованим  водовідведенням може призвести до забруднення водних ресурсів, накопичення відходів та незадовільний стан полігонів твердих побутових відходів, забруднення ґрунтових вод від скидів сільськогосподарських підприємств.

  1.  

Дослідження, які необхідно провести, методи і критерії, що використовуватимуться під час стратегічної екологічної оцінки

Основним критерієм під час стратегічної екологічної оцінки містобудівної документації є її відповідність  державним будівельним нормам та санітарним нормам і правилам.

Основні методи під час стратегічної екологічної оцінки:

1) аналіз проекту містобудівної документації з точки зору екологічної ситуації;

2) консультації з громадськістю щодо екологічних цілей;

3) отримання зауваження і пропозицій до проекту містобудівної документації;

4) проведення громадського обговорення у процесі розробки проекту містобудівної документації.

  1.  

Заходи, які передбачається розглянути для запобігання, зменшення та пом’якшення негативних наслідків виконання документа державного планування

Для покращення містобудівного та рекреаційного середовища,  охорони довкілля, рекомендовано виконання ряду планувальних та інженерних заходів по облаштуванню території відповідно до вимог ДБН Б.2.2-12:2019 «Планування та забудова територій» :

- формування раціональної планувальної структури території;

- забезпечення санітарного  очищення території із  дотримання вимог щодо роздільного збирання сміття   із його послідуючим видаленням на полігони ТПВ;

- проектування системи каналізації та очисних споруд.

  1.  

Пропозиції щодо структури та змісту звіту про стратегічну екологічну оцінку

Структура та зміст звіту про стратегічну екологічну оцінку визначається статтею 11 Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку». У складі містобудівної документації звітом про стратегічну екологічну оцінку для проектів містобудівної документації є розділ «Охорона навколишнього природного середовища».

  1.  

Орган, до якого подаються зауваження і пропозиції, та строки їх подання

Зауваження і пропозиції до заяви про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки надаються у письмовій формі до Григорівської сільської ради, за адресою: вул. Пушкіна, 20, с. Григорівка, у строк, що не перевищує 15 днів з дня отримання цієї заяви.

За відсутності письмових зауважень і пропозицій протягом зазначеного строку замовник самостійно визначає обсяг досліджень та рівень деталізації інформації, що має бути включена до звіту про стратегічну екологічну оцінку.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь