Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Візит голови Чаплинської РДА до Присиваської ОТГ

Дата: 19.05.2020 10:23
Кількість переглядів: 944

Фото без опису

18 травня 2020 року до Присиваської сільської ОТГ завітав голова Чаплинської районної державної адміністрації Галицький Володимир Петрович. Основна ціль візиту – інспектування проведення капітального ремонту існуючого покриття проїзної частини вул.Паркова в с.Григорівка. Даний проєкт затверджений Херсонською обласною державною адміністрацією та включений до переліку робіт по Херсонській області у 2020 році. Роботи фінансуються за рахунок державної субвенції місцевим бюджетам, загальна вартість робіт - 3 350 863 грн. Замовником робіт та платником за виконані роботи згідно відповідного акту являється Державна установа «Місцеві дороги Херсонщини». За рахунок видатків з місцевого бюджету оплачено виготовлення проєктної документації та експертного звіту на загальну суму – 149 540 грн.

Також Володимир Петрович разом з головою Присиваської ОТГ Кліщевським Сергієм Олександровичем оглянули інші локації, де проходять роботи по впровадженню проєктів. Оглянули вулиці, де зараз проходить прокладання нового водопроводу в рамках реалізації проєкту по реконструкції водогону в селі Григорівка - заміна азбестових труб на полімерні. Вже замінили 8 кілометрів. Наприкінці січня 2020 року громада отримала від Програми DOBRE «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» обладнання та матеріали на суму 1 531 695 грн. й від ТОВ «Сивашенергопром» 450 тис. грн. на часткову оплату робіт по заміні 8 км водопостачання по вул.Паркова, вул.Чехова, вул.Кутузова, частково пр.Новікова, пров.Виноградний, частково паркової зони, частково пр.Миру. Першу ділянку водогону планується ввести в експлуатацію вже в травні. Повністю замінена система водопостачання в селі Григорівка має бути до кінця вересня 2020 року. Після реалізації проєкту планується цілодобове водопостачання, а працівники комунального підприємства зможуть повноцінно займатися покращенням благоустрою населених пунктів громади.

На стадії завершення знаходиться проєкт «Створення центру надання адміністративних послуг (ЦНАП) з віддаленими робочими місцями в старостинських округах» за підтримки Програми «U-LEAD з Європою». За рахунок видатків з місцевого бюджету провели ремонт частини приміщень в адмінбудівлях сіл ОТГ. Програма «U-LЕАD з Європою» незабаром надасть оргтехніку, програмне забезпечення, обладнання, сучасні меблі та організує навчання для працівників.

З метою покращення надання медичних послуг в громаді було прийнято рішення перемістити Іванівський, Павлівський фельдшерські пунки (ФП) та Строганівську амбулаторію загальної практики сімейної медицини (АЗПСМ) в приміщення адмінбудинків відповідних старостинських округів. За рахунок видатків з місцевого бюджету провели ремонтні роботи, змінили меблі в частині приміщення адмінбудинків Іванівського та Строганівського старостинських округів. Фінансову підтримку для реалізації даних проєктів надали місцеві підприємці сіл Строганівка та Іванівка і ТОВ «Сивашенергопром».

В Присиваській ОТГ триває підготовка до туристичного сезону: облаштовуються зони відпочинку, відкрився готель та кав'ярня в с.Григорівка. Також невдовзі буде відкритий краєзнавчий музей з цікавими експонатами від палеоліту і до наших часів.

Очільник Чаплинської РДА відвідав вище зазначені заклади, поспілкувався з працівниками. Володимир Петрович й у подальшому контролюватиме стан виконання проєкту по капітальному ремонту вул.Паркової в с.Григорівка, що реалізується в рамках Програми «Велике будівництво» на Херсонщині.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь