Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Термін подання річної декларації про майновий стан і доходи подовжено

Дата: 03.04.2020 11:26
Кількість переглядів: 550

Чаплинська державна податкова інспекція Новокаховського управління Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі повідомляє, що до 1 липня 2020 року подовжено термін подання річної декларації про майновий стан і доходи.

          При цьому, суму податкового зобов’язання, яке платниками визначено в декларації до сплати, необхідно сплатити до 1 жовтня 2020 року.

          Зазначене передбачається Законом України від 17 березня 2020 року №533 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID – 19)».

          Звертаємо увагу, що у разі отримання додаткових роз’яснень з даного питання, податкова інспекція оперативно надаватиме відповідну інформацію. Слідкуйте за повідомленнями!

 

Підтримка платників ЄСВ на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби

          Чаплинська державна податкова інспекція Новокаховського управління Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі повідомляє, що Законом України від 17.03.2020 № 533 – IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID – 19)» внесено ряд змін до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (далі – Закон про ЄСВ), відповідно до яких тимчасово за періоди з 1 по 31 березня та з 1 квітня по 30 квітня 2020 року звільняються від нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі - ЄСВ) «за себе» фізичні особи – підприємці, у тому числі ті, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, члени фермерських господарств та особи, які займаються незалежною професійною діяльністю.

          Такі особи можуть прийняти рішення про сплату ЄСВ за періоди з 1 по 31 березня та з 1 квітня по 30 квітня 2020 року у розмірах та порядку, визначених Законом про ЄСВ. У такому разі, інформація про сплачені суми зазначається у звітності про нарахування єдиного внеску, за звітний період, визначений для таких осіб.

          Не будуть застосовуватися штрафи за несвоєчасну або неповну сплату ЄСВ, а також несвоєчасне подання звітності по ЄСВ за періоди з 1 по 31 березня та з 1 квітня по 30 квітня 2020 року.

          Протягом періодів з 1 по 31 березня та з 1 квітня по 30 квітня 2020 року платникам ЄСВ не нараховуватиметься пеня.

          Крім цього, на період з 18 березня по 18 травня 2020 року втановлюється мораторій на проведення документальних перевірок правильності нарахування, обчислення та сплати ЄСВ.

          Документальні перевірки правильності нарахування, обчислення та сплати ЄСВ, що були розпочаті до 18 березня 2020 року та не були завершеними, зупиняються до 18 травня 2020 року.

Внесено зміни до Положення про реєстрацію платників ПДВ

          Чаплинська державна податкова інспекція Новокаховського управління Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі інформує, що з 09.03.2020 року набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 29.01.2020 № 30, яким внесено зміни до Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість, яке затверджено наказом Міністерства фінансів України 14 листопада 2014 року № 1130.

          Зокрема, наказ Мінфіну України від 29.01.2020 № 30 передбачає такі зміни:

          - індивідуальний податковий номер для фізичних осіб становить тепер 12 знаків а не 10, як було раніше; додано 11-й та 12-й знаки - контрольні розряди, алгоритм формування яких встановлює Державна податкова служба України;

          - внесено зміни до Реєстраційної заяви платника податку на додану вартість (Форма № 1-ПДВ);

          - внесено зміни до Рішення про анулювання реєстрації платника податку на додану вартість (Форма № 6-РПДВ);

          - у відомостях про відповідальних осіб платника додано можливість вказувати осіб, які ведуть бухгалтерський та/або податковий облік;

          - ДПС України здійснюватиме розгляд скарг, поданих в адміністративному порядку відповідно до статей 55, 56 розділу II Податкового кодексу України, або звернень про перегляд рішень податкових органів з питань реєстрації, анулювання реєстрації, перереєстрації платників податку або про внесення записів чи змін до Реєстру;

          - у день отримання податковим органом з Єдиного державного реєстру відомостей про державну реєстрацію припинення юридичної особи (крім перетворення) або про державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності ФОП або в день внесення до реєстру платників єдиного податку запису про застосування спрощеної системи оподаткування, що не передбачає сплати податку на додану вартість, до Реєстру платників податку на додану вартість вноситься відмітка «Реєстрація особи підлягає анулюванню».

          Разом із такою відміткою до Реєстру вноситься підстава для анулювання реєстрації відповідно до пункту 184.1 статті 184 розділу V Податкового кодексу України та дата виникнення такої підстави.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь