Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

За порушення умов карантину передбачається адміністративна та кримінальна відповідальність

Дата: 27.03.2020 14:21
Кількість переглядів: 1086

Шановні мешканці Присиваської сільської ОТГ!

Правоохоронці вкотре хочуть нагадати, що кожен громадянин повинен усвідомлювати, що саме його відповідальна поведінка, дотримання правил карантину та особистої гігієни – це те, що може запобігти розповсюдженню коронавірусу і тим самим вберегти ваше життя та здоров’я, ваших рідних та близьких. Разом з тим, ми повинні бути згуртованими, допомагати людям похилого віку, які є найбільшою групою ризику, сусідам, а також тим, хто щодня працює, надаючи медичну допомогу хворим, забезпечуючи життєдіяльність наших  населених пунктів. 

Поліція закликає мешканців дотримуватись карантину, не виходити без необхідності на вулицю, обмежити контакти, берегти себе та своїх близьких. Наша згуртованість у недопущенні розповсюдження інфекції та відповідальна поведінка допоможуть пройти це непросте випробування.

Зателефонуйте своїм батькам, своїм бабусям та дідусям. Привезіть їм усе необхідне. Або замовте їм онлайн-доставку продуктів та ліків. Навчіть їх і самих замовляти таку онлайн-доставку. Навчіть сплачувати комунальні послуги онлайн. Зробіть усе, щоб мінімізувати їхні виходи на вулицю та контакти у магазинах, банках, на пошті. Попросіть їх залишатися вдома. Не давайте вірусу шансів.

Просимо Вас безумовно дотримуватись карантинних вимог:

-     максимально знаходитись за місцем мешкання;

-     без потреби не виходити на вулицю;

-     обмежити пересування на власному транспорті;

Також роз’яснюємо і попереджаємо, що передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення правил карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-епідемічних правил і норм, дотримання вимог самоізоляції, а саме:

  • Адміністративна відповідальність за порушення карантину

Статтею 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення закріплено розмір штрафу для громадян та посадових осіб . Зокрема, за порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених Законом України «Про захист населення від інфекційних хвороб», а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними захворюваннями передбачено накладення штрафу:
• на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 000 грн до 34 000 грн),
• на посадових осіб - у розмірі від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 34 000 грн до 170 000 грн).

Кримінальна відповідальність за порушення карантину

До Кримінального кодексу України внесено статтю 325 «Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням».
Відповідно до її змісту, порушення правил та норм, встановлених з метою запобігання епідемічним та іншим інфекційним захворюванням, а також масовим неінфекційним захворюванням (отруєнням) і боротьби з ними, якщо такі дії спричинили або завідомо могли спричинити поширення цих захворювань карається наступними санкціями:
• штраф від тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 000 грн до 51 000 грн);
• арешт (на строк до шести місяців )
• обмеженням волі (на строк до трьох років)
• позбавленням волі (на строк до трьох років)
В тому випадку, якщо вищезазначені діяння спричинили загибель людей чи інші тяжкі наслідки, особа буде покарана позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь