Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Третя робоча зустріч з представниками Причорноморського центру політичних і соціальних досліджень

Дата: 19.02.2020 15:45
Кількість переглядів: 921

Фото без опису

19 лютого 2020 року в адмінбудівлі Григорівськоої сільської ради пройшла зустріч з експертами ГО «Причорноморський центр політичних і соціальних досліджень» Володимиром Молчановим та Артемом Чайковським. На зустрічі були присутні місцеві депутати, в.о.старости та працівники апарату ради.

Попередньо було проведено дві зустрічі та виявлено наступні проблеми в громаді - відсутність комунікацій у горизонтальних та вертикальних площинах взаємодій мешканців. За результатами попередніх зустрічей експерти розробили перший Порядок регулярного прийому депутатами сільської ради виборців і публічного звітування депутатами перед виборцями (далі - Порядок). Згідно Конституції України, Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», депутати зобов’язані вести регулярний прийом виборців, але не рідше разу на місяць, та регулярно перед ними звітувати, але не рідше разу на рік. Порядок буде запрезентований та затверджений на пленарному засідання сесії Григорівської сільської ради. Детальніше з проєктом документу можна ознайомитися за посиланням: Порядок регулярного прийому виборців та звітування депутатів Григорівської сільської ради.

 

Також було представлене Положення про бюджет участі зі змінами, спрямованими на досягнення безконфліктного розподілу ресурсів між локальними громадами. Експерти запропонували ввести термін «Статус проєкта - характеристика спрямованості кожного проєкта на задоволення потреб або внутрішньої громади (окремих груп всередині неї), або всієї об’єднаної громади (двох чи більше внутрішніх громад чи окремих груп всередині них). Статус може бути локальним (в інтересах зазначеної в проєкті внутрішньої громади) чи загальногромадським».

Детальніше з проєктом Положення можна ознайомитися за посиланнями:

Положення про партиципаторне бюджетування (Бюджет участі) в Григорівській сільській раді Присиваської сільської об'єднаної територіальної громади.

 

 

Статтю підготувала спеціаліст з питань 

розвитку території та інвестицій Затуливітер А.Ю.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь