Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Хто не знає свого минулого, у того немає майбутнього!

Дата: 03.01.2020 15:01
Кількість переглядів: 1449

«Хто не знає свого минулого, у того немає майбутнього!»

Саме цей вислів можна побачити при вході до приміщення, де розташовується краєзнавчий музей Присиваської ОТГ в с.Григорівка. Щодня над створенням особливої атмосфери там працює організатор культурно-дозвіллєвої діяльності Григорівського сільського Будинку культури Павло Робак, власне якому і належать експонати майбутнього музею.

Раніше приватний краєзнавчий Музей знаходився на подвір’ї Павла в невеличкому приміщенні, де ледве поміщалися всі старовинні артефакти, історичні знахідки та експонати, які власник збирав роками. До Музею навідувались туристи, гості громади, навіть частенько бували місцеві жителі та школярі, з цікавістю роздивлялись предмети старовини і слухали розповіді Павла. Але кількість експонатів збільшується і приміщення, де вони знаходяться, вже виявляється замалим. Тому місцеве керівництво виділило приміщення в Григорівському Будинку культури, де вже зроблений ремонт, встановлене освітлення та облаштовані меблі. Творчо підійшов Павло Робак до оформлення приміщення: на стінах коридору зображені карти, на яких описані кордони перебування народів Північного Причорномор’я та інші ілюстрації.

Музей заповнений ще не в повному обсязі, тривають роботи по оформленню стелажів з експонатами. Частину з них Павло надає з власного приватного музею, деякі предмети приносили односельчани. Там знаходяться речі від 200 млн років тому до часів Великої Вітчизняної війни, від предметів побуту до зброї.

Відкриття краєзнавчого музею припадає на відкриття туристичного сезону 2020. Оновлене сучасне приміщення, яке розташоване в центрі села, розширена та оновлена експозиція, нові цікаві знахідки не залишать байдужими туристів та гостей громади, а Павло Робак з нетерпінням чекатиме відвідувачів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь