Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День Святого Миколая – традиції святкування у Присиваській ОТГ

Дата: 21.12.2019 15:00
Кількість переглядів: 848

Фото без опису

19 грудня православні люди всього світу святкують день святого Миколая Чудотворця. За народними повір’ями саме в цей день Миколай Чудотворець спускався на землю з небес і обходив весь світ, допомагаючи знедоленим і відновлюючи справедливість.

Всі знають, що Миколай був покровителем всіх діток. Якщо ж в переддень чарівного свята загадати заповітне бажання, то Святий Миколай його обов'язково виконає. Діти, які вже вміють писати, в листах просять покровителя виконати свої мрії. Саме доброта і віра в чудеса здатна зберігати все найдорожче в людських серцях.

Вже стало доброю традицією проводити це свято і для дітей Присиваської ОТГ. Учнів привітали Святий Миколай, справжні чарівні янголи та бешкетники чортенята. Діти обіцяли ангеликам бути чемними, добрими і слухняними увесь наступний рік, а чортенят навчили добрим справам та перевиховали їх.

У Григорівській ЗОШ проходив тематичний благодійний ярмарок «Всі ворота повідчиняю я Святому Миколаю». У межах ярмарку діяло декілька локацій: імпровізовані ятки зі смаколиками, виробами у стилі" handmаde", ялинковий базар, фото зона зі Святим Миколаєм , благодійна акція "Янгол доброти" та вражаючі мелодії "вуличних музикантів" ( вихованці музичного гуртка), а також виступ юних артистів школи під керівництвом педагога-організатора Л.Г.Шипки.

З нетерпінням на свято чекали і учні Іванівської ЗОШ. Оскільки всі дітки протягом року були слухняними та ще й підготували чудове свято. Святий Миколай вручив їм солодкі подарунки. В школі панували позитивні емоції та гарний настрій. Святий Миколай бажав дітям бути чемними, не ображати нікого та робити добро.

А учні 1-8 класів та батьки Павлівській ЗОШ І-ІІІ завітали на новорічний калейдоскоп «У Миколая в ранній час подарунки є для нас». Вони готувалися заздалегідь. Співали пісні, розказували вірші.  Кожен отримав подарунки від Святого Миколая.

У Строганівській ЗОШ відбулося казкове дійство «Святий Миколай у гості завітай», у якому брали участь всі учні закладу. Також для 1-5 класів класні керівники провели години спілкування «Святий Миколай, двері у казку відкривай». І звісно ж ніхто не залишився без подарунків.

Дошкільні навчальні заклади Святий Миколай також не оминув. У всіх садочках було проведено святкові ранки. Напередодні маленькі вихованці допомагали прикрашати ялинки іграшками. Дошкільнята ретельно підготувалися, вивчили вірші, пісні про Святого Миколая, нові ігри. Дуже уважно, з цікавістю, слухали розповідь та дивились мультики про Святого Миколая.

 Всі вихованці по закінченні свята отримали солодкі подарунки від Святого Миколая, весело і з задоволенням  пограли в цікаві ігри та розваги.

Атмосфера свята, радості та задоволення панувала у стінах закладів освіти.

 

Ще одна важлива подія, яка вже відбувається не вперше – це святкове відкриття головної ялинки для дорослих та малих, що відбулося 19 грудня в с. Григорівка. Учасники художньої самодіяльності Григорівського сільського Будинку культури та Павлівського сільського Будинку культури організували чудове свято з тематичними піснями, танцями, обрядами. Також з привітаннями до присутніх на святі звернувся сільський голова С. О. Кліщевський, який побажав усім миру, добра та побільше дитячого сміху і під радісні  вигуки дорослих та малих засвітив новорічну ялинку. Діти мали можливість приймати участь у конкурсах та отримати гостинці від Святого Миколая.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь