Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Форум громадських ініціатив об'єднаних громад Херсонської області

Дата: 20.12.2019 11:34
Кількість переглядів: 590

18 грудня 2019 року в м.Херсоні пройшов Форум громадських ініціатив об’єднаних територіальних громад Херсонської області, організований ГО «Громадський центр «Нова генерація». На Форум були запрошені представники та представниці органів місцевого самоврядування з 10 ОТГ-партнерів Програми DOBRE, члени молодіжних рад та активні мешканці/ки громад, представники/ці ГО, журналісти ЗМІ. Серед них були і представниці Присиваської сільської об’єднаної територіальної громади, які презентували Бюджет участі 2019 Присиваської ОТГ  та діяльність Громадського простору в с.Строганівка.

Форум став чудовою нагодою для того, щоб учасники могли поділитися досвідом, набутим в 2019 році презентувати реалізовані проєкти, ініціативи молодіжних рад та механізми участі, які були запроваджені в громадах протягом 2019 року, зокрема в рамках проєкту «Голос громади у місцевому самоврядуванні» Програми DOBRE в Херсонській області та обговорити можливості щодо поширення кращих практик активізації громад.

В 2019 році в Присиваській ОТГ був запроваджений Бюджет участі, в рамках якого успішно реалізовані проєкти. Тож про успіхи, досягнення та проблеми, з якими стикалися під час впровадження проєкту, розповіла Зозулінська Таміла Володимирівна, заступниця сільського голови. Також зазначила, що після успішного досвіду в цьому році, Бюджет участі буде запроваджений і в 2020 році.

Влітку 2019 року в с.Строганівка Присиваської ОТГ відбулося відкриття Громадського простору в рамках проекту «Голос громади у місцевому самоврядуванні», який на Форумі презентувала голова ГО «Затишок-Строганівка» Кагадій Вікторія Петрівна. З дня відкриття в Громадському просторі ведеться активна діяльність, до якої залучаються жителі села. Нещодавно там пройшов показ документального фільму «Чистильники» в рамках  XVI Міжнародного мандрівного фестивалю DOCUDAYS UA, який був цікавий як школярам, так і дорослим.

Інші учасники презентували діяльність Молодіжних рад, місцевих громадських організацій та впровадження реалізованих проєктів. За активну діяльність представники громад отримали нагороди та  подарунки від ГО ГЦ «Нова Генерація».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь