Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Урочисте дійство з нагоди відкриття Центру культурно-громадського розвитку «Пані в справі» відбулось 1 жовтня 2019 року в селі Павлівка Присиваської ОТГ.

Дата: 03.10.2019 17:04
Кількість переглядів: 810

 Фото без опису

Центр відкрив свої двері та зібрав усіх тих, хто за покликом серця вболіває за майбутнє, хто вже сьогодні ставить роль жінки у суспільстві на новий рівень. І, мабуть, недаремно в народі живе мудрість: «Хто простягає руку допомоги – збагачується душею. А душа, як джерело, поповнюється добром, людяністю, любов’ю і світлом»

Проект по створенню Центру виконувався випускницями   6-ої Академії Жіночого лідерства та спрямований на об’єднання жінок з управлінськими якостями та у створенні для них і інших жінок навчально-розвиваючого середовища, яке сприятиме  особистому зростанню, професіи?ному розвитку, обміну досвідом та налагодженню мережі ділових контактів.

Завдяки підтримці та фінансуванню, проект по створенню Центру культурно-громадського розвитку «Пані в справі», який реалізується Українським жіночим фондом в рамках програми  USAID DOBRE та за сприяння Присиваської об’єднаної територіальної громади, яка є партнером програми DOBRE, що виконується організацією Global Communities та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку, відбулось це святкове дійство в Павлівському сільському Будинку культури. Благодійником було перераховано 38 849 грн на закупівлю обладнання.

Впроваджуючи проект, свою частку фінансової підтримки було надано і громадською організацією «Майбутнє Григорівки» та особистий вклад жінок громади - своєю участю та допомогою у підготовці приміщення, збору та поширенні інформації через можливі канали. Висловлюємо щиру подяку  причетним до ремонту: С/г підприємству «Ін Терра» в особі генерального директора Романенко Руслана Васильовича,  місцевим підприємцям, мешканцям села Павлівка, співочому колективу «Калинонька», випускницям Академії Жіночого лідерства, працівницям Будинку культури та їх родинам.

 На  святі були присутні шановні гості:  голова Григорівської сільської ради Присиваської об’єднаної територіальної громади - Кліщевський Сергій Олександрович,  виконуючий обов’язки старости села Павлівка та Нововолодимирівки - Андрієвський Анатолій Леонідович  та виконуюча обов’язки старости села Іванівки- Панкіна Тетяна Іванівна, випускниці АЖЛ, співочий колектив «Калинонька», мешканки села Павлівка та їхні родини. Після вітальних промов було вручено ключі від Центру «Пані в справі» господарці Будинку культури Броді Тетяні Борисівні, під керівництвом якої було докладено максимум зусиль та професійно, швидко і якісно реконструйовано приміщення та зроблено капітальний ремонт.

 Метою створення центру культурно-громадського розвитку «Пані в справі» є допомога жінкам-лідеркам у просуванні змін в громаді та наданню їм можливостей на практиці скористатися отриманими знаннями та навичками для реалізації ініціатив. Створений комп’ютеризований, оснащений обладнанням осередок культурно-громадської активності, згуртовуватиме жіноцтво у подоланні кризи, а також доноситиме актуальну інформацію про сучасні можливості та перспективи.

Проектом передбачено просвітницький та культурний розвиток жінок, що будуть долучатись до дієвих справ, і використання активної акустичної системи, мікшерного пульта та радіосистеми, які мають створити ще затишнішими свята, робочі зустрічі, диспути, дискусії, вечори відпочинку. Центром будуть розглядатися та обговорюватися  дуже важливі гендерні питання, і тримаючи сучасний радіо мікрофон в руках, жінка буде вчитись вмінню до публічних виступів, володіти мовою тіла та жестів, висловлювати свої думки на публіку, бути розкутою та незалежною. І виступи перед великою аудиторією, де ніколи не виникнуть проблеми бути не почутими!.

 Жінки використовуватимуть мікрофони  на концертних вечорах, для промов та вокалу, бо вони мають значний радіус дії, високу чутливість. Ноутбук та телевізор будуть використовуватись для перегляду документальних та художніх фільмів, презентаційних робіт, змістовних передач та їх обговорення у дискусіях та диспутах виводячи на великий екран телевізора зображення.  На цих технічних засобах буде проводитись навчання «Онлайн для бабусь» з подолання комп’ютерної неграмотності. А насолоджуватись природними кольорами, бачити всі барви природи у найдрібніших деталях та зануритися в перегляд з головою допоможе -  великий телевізор – велике зображення, яке ще більше підсилює враження від перегляду (придбаний за кошти з місцевого бюджету).

Проект по створенню Центру культурно – громадського розвитку «Пані в справі» виконувався випускницями Академії Жіночого Лідерства, що реалізується Українським жіночим фондом в рамках програми USАID DOBRE. Присиваська ОТГ є партнером програми  USАID DOBRE, що виконується організацією Глобал Ком’юнітіз(Global Communities) та фінансується Агенством США з міжнародного розвитку (USАID).

Дякуємо всім причетним до відкриття Центру культурно-громадського розвитку «Пані в справі»!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь