Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Інформаційний лист про проведення спеціальної підготовки працівників місцевої пожежної охорони та членів добровільної пожежної охорони на базі навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Херсонської області

Дата: 16.09.2019 11:50
Кількість переглядів: 843

За запитом органів місцевого самоврядування та суб'єктів господарювання навчально-методичний центр цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Херсонської області (далі Центр) здійснює спеціальну підготовку працівників місцевої пожежної охорони та членів добровільної пожежної охорони на договірній основі (орієнтовна вартість навчання, в залежності від наповнення групи, складає 1800 грн. на одного слухача). Термін підготовки - 140 годин (20 навчальних днів, близько 1 місяця, із них 13 навчальних днів - теоретична підготовка і 7 практична).

Наповнення однієї навчальної групи від 7 до 30 осіб. За домовленістю можливе проведення занять за місцем дислокації місцевої пожежної охорони при наявності матеріально-технічного забезпечення. При цьому вартість навчання буде збільшено враховуючи витрати на відрядження викладацького складу.

Теоретичне навчання передує практичному. Теоретична підготовка проводиться у формі лекцій із використанням пожежно-технічного обладнання та спорядження, плакатів, схем, відеофільмів, манекенів, макетів, інших видів наочних засобів для засвоєння спеціальних знань з проведення заходів щодо запобігання виникненню пожеж та організації їх гасіння.

Практична підготовка проводиться у формі практичного виконання вправ із використанням пожежно-рятувальної техніки, пожежно-технічного обладнання та спорядження. Відпрацювання прийомів надання потерпілим першої долікарської допомоги.

Після закінчення курсу спеціальної підготовки проводиться залік, що передбачає перевірку теоретичних знань методом тестування та практичне відпрацювання навчальних вправ. Після успішної здачі заліку видаються посвідчення про проходження спеціальної підготовки.

За 15 днів до початку навчання до навчального закладу необхідно подати (лист) заяву від юридичної особи.

Інформуємо, що навчально-методичний центр цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Херсонської області у відповідності до затверджених та погоджених програм проводить навчання на договірній основі:

  • керівного складу та фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією та здійсненням заходів з питань цивільного захисту (функціональне навчання), термін навчання від 2-х до 5 навчальних днів;
  • спеціальна підготовка працівників місцевої пожежної охорони та членів добровільної пожежної охорони, термін навчання - 20 навчальних днів;
  • з питань пожежної безпеки посадових осіб підприємств, установ та організацій, термін навчання - 2 навчальних дні;
  • пожежно-технічний мінімум для працівників, зайнятих на роботах з підвищеною пожежною небезпекою, термін навчання- 2 навчальних дні;

- курси цільового призначення за програмою «плавець-рятувальник», термін навчання - 6 навчальних днів.

Назва та адреса місцезнаходження освітньої установи: навчально- методичний центр цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Херсонської області (73034, м. Херсон, проспект Адмірала Сенявіна, 5).

Контакти:

тел./факс: (0552) 328-559, 328-561, ел. пошта: nmc@ks.dsns.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь