Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Нові перспективи - це ДОБРЕ

Дата: 04.09.2019 15:45
Кількість переглядів: 791

Фото без опису

    Для представників  трьох ОТГ Херсонської області, а саме:  Асканії-Нової, Тавричанської та Присиваської була розроблена програма навчально-ознайомчого туру для вивчення туристичного потенціалу Косівського та Долинського районів Івано-Франківської області з метою покращення туристичної індустрії громад та підготовки до конкурсу міжмуніципального співробітництва програми DOBRE. Від Присиваської ОТГ участь у заході прийняли: Юлія Балясна, Ольга Гадючко, Вікторія Рол’ян та Олена Яковлева.

     Прекрасна природа: низькогір'я, ліси, гірські річки, джерельна вода… Кухня, що вирізняється простотою страв і водночас її оригінальністю! А самі назви цих історико-етнографічних регіонів - Бойківщина та Гуцульщина -  зачаровують: вчувається звук трембіти на полонині, чи виникають в уяві постаті таємничих опришок… Все це загалом видається дуже привабливим для туристів. Але якщо ви прихильник сільського зеленого туризму, то чи надовго залишитесь на відпочинок у садибі, якщо не матимете можливості побачити щось інше?

     Для вирішення цієї проблеми в Долинському районі деякі власники зелених садиб, еко-крамниць, еко-ферм, барів, кузні, пасіки, майстри з виготовлення сувенірної продукції та представники центру спадщини створили кластер сільського туризму «Бойківський колорит». Завдяки цьому об’єднанню  і туристи мають можливість урізноманітнити свій відпочинок, і власники бізнесу отримують прибуток.

     В м. Косів учасників навчального стаді-туру ознайомили з роботою туристично-інформаційного центру. Тут збирають, опрацьовують і перевіряють інформацію про всі відомі та маловідомі місця Західної України для відпочинку. Результати роботи виставляються в інтернет-каталозі Karpaty.info або в друкованому виданні «Туристична енциклопедія» зі сподіваннями, що все це стане в пригоді тим, хто вже обрав місце для відпочинку й прагне урізноманітнити своє дозвілля, а також тим, хто не любить подорожувати заздалегідь спланованим маршрутом й «орієнтуватися» на місці.

          Насправді ж вартим уваги є кожен куточок нашої країни. Не менш мальовничою є Херсонщина. Безкраї пшеничні лани, якими гуляє вітер, розмовляючи в полі з величавими соняхами. Неозора небесна блакить… Старий Сиваш дивує своєю мінливістю. То рожевий, то сивий, то блакитний… Вода то підходить до самого берега і утворює пишну пінну ковдру, то відходить, утворюючи щільний соляний покрив, по якому можна ходити та навіть їздити на велосипеді. А які цілющі властивості мають його грязі та ропа! Милуючись природою Сиваша, відчуваєш не тільки естетичне задоволення, а й отримуєш фізичне оздоровлення.  Але мало хто про це знає.

    Завдяки програмі DOBRE з’явилися нові перспективи для розвитку сільського зеленого туризму нашого регіону.  Громади об’єдналися для спільного вирішення проблеми. І тому використовуючи туристичний досвід бойків та гуцулів, маємо намір і сподіваємося на своїх таврійських теренах створити щось подібне.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь