Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Інформація про актуальність підготовки і сферу працевлаштування випускників спеціальностей 015 «Професійна освіта» та 011 «Освітні педагогічні науки»

Дата: 10.06.2019 15:25
Кількість переглядів: 808

                                                 

У Національному університеті «Львівська політехніка» кафедрою обліку та аналізу спільно з кафедрою педагогіки започатковано підготовку магістрів за спеціальністю 011 «Освітні педагогічні науки» - кваліфікація «Викладач обліково-економічних дисциплін» (професійна кваліфікація). Паралельно, на основі рішення ліцензійної комісії Міністерства освіти і науки України (протокол №130 від 9.04.2019 року) у Львівській політехніці вперше в Україні розпочато підготовку бакалаврів спеціальності 015 «Професійна освіта (Облік і оподаткування)». Випускники спеціальності здобувають кваліфікацію бакалавра професійної освіти за спеціалізацією «Облік і оподаткування» (академічна кваліфікація).

Оволодіння новими інтегрованими професіями - сучасний напрям світових тенденцій в освітній сфері. Основні завдання осягнення багатомірності освіти підпорядковуються суспільним потребам. Сучасне світове суспільство і ринки праці заохочують вищу освіту до перенесення своєї моделі з існуючої орієнтації на «пізнавальний зміст» до моделі «розбудови потенціалу». Успішність реалізації такої моделі значною мірою пов’язується з тим, що професійні знання викладачів повинні бути підкріплені педагогічними знаннями. Необхідність забезпечення педагогічної складової університетських викладачів різних сфер предметних знань (університетська педагогіка) дедалі більше визнається світовим освітнім середовищем і міжнародними освітніми організаціями, підтверджується практичною затребуваністю.

Однією з сучасних суспільних потреб є підготовка висококваліфікованих викладачів обліково-економічних дисциплін для закладів вищої і середньої освіти. Йдеться про надання викладачам вишів, які мають певну фахову освіту, додаткових педагогічних компетенцій та вмінь їх донесення до студентів.

В межах нормативно-правового поля традиційної системи освіти відповідно до 58 ст. Закону України «Про освіту», педагогічну діяльність у закладах освіти здійснюють особи, які працюють на посадах педагогічних працівників та мають професійну кваліфікацію з використанням додаткової і професійної освіти, задекларованих у «Концепції розвитку педагогічної освіти» (наказ Міністерства освіти і науки України №776 від 16 липня 2018 р.). Зокрема професії педагогічних працівників розглядаються одними з найбільш важливими у сучасному суспільстві та є об’єктом особливої уваги та опіки державних органів влади різного рівня через їх багатогранність.

З отриманим дипломом випускник може працювати на посадах викладача, старшого вчителя, вчителя, асистента вчителя, вчителя-методиста середніх загальноосвітніх шкіл (гімназій, ліцеїв) з викладання дисциплін економічного спрямування: «Економіка», «Основи економіки», «Основи підприємницької діяльності», «Власна справа», «Основи менеджменту», «Основи інтелектуальної власності», «Основи споживчих знань», «Основи сімейного господарювання», «Фінансова математика», «Географічна економіка», «Економічне моделювання та розв’язування економічних задач».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь