Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Інформація про актуальність підготовки і сферу працевлаштування випускників спеціальностей 015 «Професійна освіта» та 011 «Освітні педагогічні науки»

Дата: 10.06.2019 15:25
Кількість переглядів: 854

Фото без опису                                                 Фото без опису

У Національному університеті «Львівська політехніка» кафедрою обліку та аналізу спільно з кафедрою педагогіки започатковано підготовку магістрів за спеціальністю 011 «Освітні педагогічні науки» - кваліфікація «Викладач обліково-економічних дисциплін» (професійна кваліфікація). Паралельно, на основі рішення ліцензійної комісії Міністерства освіти і науки України (протокол №130 від 9.04.2019 року) у Львівській політехніці вперше в Україні розпочато підготовку бакалаврів спеціальності 015 «Професійна освіта (Облік і оподаткування)». Випускники спеціальності здобувають кваліфікацію бакалавра професійної освіти за спеціалізацією «Облік і оподаткування» (академічна кваліфікація).

Оволодіння новими інтегрованими професіями - сучасний напрям світових тенденцій в освітній сфері. Основні завдання осягнення багатомірності освіти підпорядковуються суспільним потребам. Сучасне світове суспільство і ринки праці заохочують вищу освіту до перенесення своєї моделі з існуючої орієнтації на «пізнавальний зміст» до моделі «розбудови потенціалу». Успішність реалізації такої моделі значною мірою пов’язується з тим, що професійні знання викладачів повинні бути підкріплені педагогічними знаннями. Необхідність забезпечення педагогічної складової університетських викладачів різних сфер предметних знань (університетська педагогіка) дедалі більше визнається світовим освітнім середовищем і міжнародними освітніми організаціями, підтверджується практичною затребуваністю.

Однією з сучасних суспільних потреб є підготовка висококваліфікованих викладачів обліково-економічних дисциплін для закладів вищої і середньої освіти. Йдеться про надання викладачам вишів, які мають певну фахову освіту, додаткових педагогічних компетенцій та вмінь їх донесення до студентів.

В межах нормативно-правового поля традиційної системи освіти відповідно до 58 ст. Закону України «Про освіту», педагогічну діяльність у закладах освіти здійснюють особи, які працюють на посадах педагогічних працівників та мають професійну кваліфікацію з використанням додаткової і професійної освіти, задекларованих у «Концепції розвитку педагогічної освіти» (наказ Міністерства освіти і науки України №776 від 16 липня 2018 р.). Зокрема професії педагогічних працівників розглядаються одними з найбільш важливими у сучасному суспільстві та є об’єктом особливої уваги та опіки державних органів влади різного рівня через їх багатогранність.

З отриманим дипломом випускник може працювати на посадах викладача, старшого вчителя, вчителя, асистента вчителя, вчителя-методиста середніх загальноосвітніх шкіл (гімназій, ліцеїв) з викладання дисциплін економічного спрямування: «Економіка», «Основи економіки», «Основи підприємницької діяльності», «Власна справа», «Основи менеджменту», «Основи інтелектуальної власності», «Основи споживчих знань», «Основи сімейного господарювання», «Фінансова математика», «Географічна економіка», «Економічне моделювання та розв’язування економічних задач».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь