Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Щодо проведення розрахунку невикористаних сум субсидій для відшкодування витрат на оплату комунальних послуг підприємствами тепло-, водопостачання і водовідведення!

Дата: 14.05.2019 16:49
Кількість переглядів: 982

Фото без опису

Відповідно до Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848 (зі змінами), у разі коли вартість фактично використаної послуги менша, ніж обов’язкова частка витрат на оплату такої послуги, громадяни сплачують її фактичну вартість.

Постановою Кабінету Міністрів України від 23.08.2016 № 534 "Деякі питання надання субсидій для відшкодування витрат на оплату комунальних послуг" (зі змінами) затверджено Порядок розрахунку та повернення до бюджету невикористаних сум субсидій для відшкодування витрат на оплату комунальних послуг (далі - Порядок).

У формулі розрахунку невикористаної суми субсидії для відшкодування витрат на оплату послуги за опалювальний сезон (далі - невикористана сума субсидії), визначеної Порядком, до різниці між сумою нарахованої субсидії та загальною фактичною вартістю послуги додається сума фактично сплаченої обов’язкової частки плати за послугу за опалювальний сезон.

З урахуванням викладеного, у разі якщо вартість фактично використаної послуги менша, ніж обов’язкова частка плати у конкретному місяці, при розрахунку невикористаної суми субсидії до різниці між сумою нарахованої субсидії та загальною фактичною вартістю послуги додається фактично сплачена сума за послуги.

При цьому пунктом 3 Порядку визначено, що розрахунок невикористаної суми субсидії проводиться надавачем послуг у разі, коли на особовому рахунку одержувача субсидії станом на 1 травня обліковується переплата за послугу.

Крім того, якщо після проведення розрахунку невикористана сума субсидії має від’ємне значення, розрахунок за таким особовим рахунком невикористаної суми субсидії не проводиться.

Водночас повідомляємо, що у зв’язку з запровадження з 01.01.2019 надання житлових субсидій у грошовій формі у травні 2019 року проводиться розрахунок невикористаної житлової субсидії за період її надання не у грошовій формі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь