Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Як Присиваська ОТГ використовує власні ресурси й потенціал

Дата: 18.03.2019 18:30
Кількість переглядів: 696

З 2016 року у рамках реформи децентралізації, ініційованій та підтриманій Президентом України Петром Порошенком, Присиваська об’єднана територіальна громада активно розвивається та формує себе як туристично й інвестиційно привабливий край Херсонської області. Завдяки наполегливості та небайдужості керівництва й місцевих жителів, історія успіху громади навіть потрапила до видання програми USAID DOBRE про розвиток, досвід і досягнення громад України.

Голова Присиваської ОТГ Сергій Кліщевський поділився успіхами громади за три роки існування.

Раніше бюджет чотирьох сіл складав близько 5 млн. грн., зараз бюджет ОТГ становить близько 40 млн. грн. Ці кошти громада спрямовує на розвиток.

Так, зроблено ремонт в адміністративних будинках громади, зокрема замінено вікна та двері; здійснено перекриття переходу Строганівської ЗОШ та часткову заміну вікон та дверей в школах та дитячих садочках; проведено поточний ремонт в Строганівській та Павлівській школах; реалізовано проект по капітальному ремонту покрівлі Строганівського БК; зроблений поточний ремонт даху приміщення ФАП в с. Іванівка; збудовані дитячі майданчики в селах громади; придбана обслуговуюча техніка для КП «Струмок». В рамках Програми DOBRE зроблений ремонт актової зали в приміщенні Григорівської сільської ради. Збудований спортивний майданчик для міні футболу зі штучним покриттям на базі Григорівської ЗОШ. Значно покращилась матеріально-технічна база закладів Присиваської ОТГ.

Також планується створити ЦНАП та центр надання соціальних послуг. В с. Строганівка заплановане будівництво спортивного майданчика для міні футболу  зі штучним покриттям та спортивно-ігрового майданчика. В рамках Програми DOBRE розроблений та затверджений проект «Пані в справі», який буде реалізований в с. Павлівка. Розроблений план покращення послуги водопостачання за підтримки Програми  DOBRE та буде здійснена реконструкція трубопроводу подачі води в с. Григорівка.

Підводячи підсумки, сільський голова Присиваської ОТГ Сергій Кліщевський зауважив, що Реформа децентралізації приносить кращі результати та позитивно впливає на розвиток країни вцілому.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь