Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В Григорівській ЗОШ І-ІІІ ст. пройшов захід, присвячений творчості Т.Г.Шевченка

Дата: 15.03.2019 08:18
Кількість переглядів: 578

Фото без опису

Шевченко – геній багатогранний, але у вдячній пам’яті нащадків він довго жив тільки як геніальний поет. Найталановитіший поет, якому судилося стати засновником нової української літератури, був не менш талановитим художником. Поетична спадщина Кобзаря налічує понад 240 творів, а живописна – близько 1200 робіт (олійних картин, акварелей, сепій, офортів, малюнків).
Саме з метою розширити знання учнів про Шевченка – художника, познайомити їх з багатющою мистецькою спадщиною Кобзаря у рамках декади української мови та літератури в Григорівській ЗОШ І-ІІІ ступенів для учнів 3-11 класів і була проведена віртуальна подорож до мистецької галереї Тараса Григоровича Шевченка. Захід, майстерно підготовлений та проведений учнями 6 і 9 класів під керівництвом учителя української мови та літератури Тетяною Андріївною Сьомаш, пройшов під назвою « І говорило полотно про муки, про його будні і про його свята ». 
Цікавими й пізнавальними були розповіді учнів-екскурсоводів, вражали своїм співом випускниця школи Рогальська Софія та вокальний ансамбль учнів 6 класу. Особливо зачарували глядачів своєю акторською майстерністю малий Тарас (Порва Євгеній), його сестра Ярина та одночасно героїня Шевченкової поеми Катерина (Вафіна Ольга). Особливою родзинкою свята був виступ з бандурою керівника музичного гуртка Л.М.Дуднік. Діти мали можливість не лише побачити цей давній український інструмент, а й почути його звучання! Тому час сплинув зовсім непомітно.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь