Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Святкування Масляної в Присиваській ОТГ.

Дата: 11.03.2019 17:21
Кількість переглядів: 1026

Ми успадкували від своїх предків Масляничні звичаї, тож і відзначаємо свято Масляни кожного року за древніми обрядами, відроджуючи забуті традиції та культуру. Так було і цього року.

10 березня 2019 року на площі Григорівського будинку культури на святкування Масляної зібрались жителі Присиваської ОТГ та гості громади, які завітали на захід. Серед гостей були керівник ГО «Агенція регіонального розвитку Таврійського об’єднання територіальних громад» Павло Яремій, голова Таврічанської ОТГ Юрій Гречка, голова ГО «Громадський центр «Нова генерація» Оксана Глєбушкіна та керівник рекламно-інформаційних представництв МКУ імені Пилипа Орлика на Херсонщині Аліна Юрченко. Насиченою була святкова програма: виступи колективів громади та Надеждівського БК, солісток МКУ імені Пилипа Орлика Елеонори Міщенко та Крістіни Іноземцевої, танці, хороводи, ігри та конкурси, а також традиційне спалення солом’яного Колодія. Для діток – окремий майданчик, батути, солодка вата. Й на столах не було пусто: безліч різних страв з млинців, риба, тістечка і багато іншого, чим могли пригоститися присутні. Також можна було покуштувати вареники, тузлук та гарячі напої, які приготували працівники Григорівського СБК.

Був проведений конкурс «Найбільший млинець», в якому переможцем став колектив Григорівського СБК. Але й інші не залишились без нагород і отримали дипломи за перемогу в таких номінаціях: «Сучасна подача», «Найдовший млинець», «Квітучий млин», «Найбагатший млинець», «Креативність», «Народний стиль», «Традиційність», «Різноманітність».

Представники ГО «Громадський центр «Нова генерація» в цей день провели інформаційну сесію «Бюджет участі у Присиваській об’єднаній територіальній громаді». Члени Дитячої дорадчої ради взяли участь в дебатах, що організували та провели експерти ГО «Громадський центр «Нова генерація».

Представники та студенти Міжнародного класичного університету ім. Пилипа Орлика на чолі з керівником представили жителям Присиваської ОТГ, зокрема молоді, свій вищий навчальний заклад.

І дорослі, і діти цікаво провели час, покуштували традиційні страви та розважились.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь