Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Оголошення! Про отримання санітарних паспортів на право одержання, зберігання і застосування пестицидів і мінеральних добрив.

Дата: 19.02.2019 08:49
Кількість переглядів: 860

Головним управлінням Держпродспоживслужби в Херсонській області актуалізована інформація щодо переліку підприємств в Херсонській області, господарська діяльність яких пов’язана зі зберіганням та застосуванням пестицидів і агрохімікатів та наявності чинних санітарних паспортів на право одержання, зберігання і застосування пестицидів і мінеральних добрив.

Встановлено, що Вами не забезпечено дотримання вимог Державних санітарних правил ДСП 8.8.1.2.001-98 «Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві» в частині зберігання пестицидів (мінеральних добрів) на складах, на які не отримано санітарний паспорт на право одержання, зберігання, і застосування пестицидів і мінеральних добрив.

Наголошуємо, що відповідно до п. 5.1.1., 5.1.21. р.5 ДСП 8.8.1.2.001-98, зберігання пестицидів допускається лише в спеціально призначених для цього складах після його погодження установами санепідслужби і отримання санітарного паспорта на право одержання, зберігання і застосування пестицидів і мінеральних добрив (відповідно до пункту 5 Постанови Кабінету Міністрів України від 10 вересня 2014 року №442 «Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади», правонаступником Державної санітарно-епідеміологічної служби є Держпродспоживслужба). Згідно з п. 5.1.21. р.5 вищезазначених ДСП, паспортизація складів здійснюється щорічно.

Відповідно до ст.11 Закону України «Про пестициди та агрохімікати» від 02.03.1995 року № 86/95-ВР, транспортування, зберігання, застосування, утилізація, знищення та знешкодження пестицидів і агрохімікатів та їх реалізація здійснюються відповідно до вимог, встановлених чинним законодавством, санітарними правилами транспортування, зберігання і застосування пестицидів і агрохімікатів. Відповідно до ст.1 зазначеного Закону, паспортизація об'єкта - документальне засвідчення наявності належних умов для роботи з пестицидами і агрохімікатами.

Керуючись, ст. 163 Закону України «Про пестициди та агрохімікати», 5.1.21. р.5 ДСП 8.8.1.2.001-98 «Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві», пропонуємо в найкоротший термін звернутися до Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області із заявою щодо видачі санітарного паспорту на право одержання, зберігання і застосування пестицидів і мінеральних добрив. Для цього необхідно подати письмову заяву до Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області (м. Херсон, вул. Перекопська, 17, або у сканованому вигляді на електронну адресу kherson_consumer@dpss-ks.gov.ua).

У разі припинення господарської діяльності, яка пов’язана зі зберіганням та застосуванням пестицидів і агрохімікатів, необхідно проінформувати Головне Управління Держпродспоживслужби в Херсонській області у паперовому вигляді та на електронну адресу: uprses_kherson@dpss-ks.gov.ua в найкоротший термін.

Зазначаємо, що вимоги ДСП 8.8.1.2.001-98 є частиною санітарного законодавства та обов'язкові для дотримання всіма підприємствами, установами і організаціями, приватними господарствами та особами, що проводять господарську діяльність з обігу пестицидів, мінеральних добрив. Порушення цих правил тягне за собою цивільно-правову, дисциплінарну адміністративну або кримінальну відповідальність відповідно до чинного законодавства.         

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь