Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Міжнародний ЕКСПО-Конгрес "Бізнес для розумних міст"

Дата: 28.12.2018 08:42
Кількість переглядів: 1031

29-31 січня 2019 року у м. Києві (НСК «Олімпійський») відбудеться міжнародний ЕКСПО-Конгрес «Бізнес для розумних міст».

Захід проводиться за підтримки Міністерства економічного розвитку та торгівлі України, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунальних послуг України та Київської міської державної адміністрації. Асоціація міст України є партнером заходу.

В рамках заходу заплановано проведення двох конгресів; шести тематичних конференцій; виставкова експозиція проектів розвитку міст, реалізованих з залученням приватного бізнесу, а також низки локальних подій/семінарів/майстер-класів, організованих для обговорення нових світових трендів у сфері трансформації міст у Сталі та Розумні.

У ЕКСПО Конгресі візьмуть участь відомі в усьому світу спікери та регіональні лідери, які будуть розповідати про реальні проекти й механізми їх практичної реалізації. Серед спікерів нашого заходу мер Барселони у 2006-2011 роках Джорді Хереу, який розпочав реалізацію проекту створення Розумної Барселони; Керівник Інфраструктурної політики та підготовки проектів ЄБРР Метью Джордан-Танк; керівник Міської ініціативи МФК в EMENA Патрік Авато; Директор Global Infrastructure Hub Даніель Федсон; Президент Міжнародної асоціації наукових парків та інноваційних територій IASP та віце- президент Іспанської мережі наукових парків APTE Йозеп Мікель Пікє; Генеральний секретар Організації міжнародних економічних відносин OiER, засновник і виконавчий директор Програми «United Smart Cities» Карі Айна Ей та інші.

Захід відкриє перший віце-прем’єр Міністр України Степан Кубів, модератором конгресів виступить Головний редактор Проекту BBC World Service 2020, перед цим - Голова Європейської служби BBC World Service Артем Ліс.

Програма заходів, спікери та інша корисна інформація доступна на веб-сайті ЕКСПО-Конгресу, що постійно оновлюється, https://www.businessforsmartcities.com.

Реєстрація здійснюється на сайті https://www.businessforsmartcities.com з використанням коду KievSmart.

Також в рамках ЕКСПО-Конгресу проводитиметься низка семінарів (круглих столів, мастер класів) з різної тематики. Участь у кожному з цих заходів можуть взяти 25-30 осіб, 20 з яких обиратиметься Асоціацією міст серед тих осіб, що зареєструвалися для участі в ЕКСПО-Конгресі, виявили зацікавленість взяти участь у тому чи іншому заході, належать до цільової аудиторії відповідного заходу. Вибір учасників цих заходів відбуватиметься за принципом першої реєстрації. Додаткової оплати за участь у цих заходах не встановлюється.

 

Захід 1. РОЗВИТОК ІННОВАЦІЙНОГО СЕРЕДОВИЩА В МОЄМУ МІСТІ

Стратегія знань для розумних міст, 31.01.2019

Йозеп Мікель Пікє, Президент Міжнародної асоціації наукових парків та інноваційних територій

Тривалість: 1,5 години

Учасники: 20-30

Профіль учасників: висококваліфіковані технічні спеціалісти або політики міст, які працюють у сфері інновацій, підприємництва, розвитку бізнесу, університетів, підприємництва та бізнес-асоціацій, технологічних парків тощо.

Обсяг семінару:

Сесія буде розділена на три розділи. Спочатку пан Піке дасть кілька підказок щодо всього процесу розробки та впровадження в місті інноваційного або технологічного парку, включаючи деякі приклади успішних проектів (Барселона, Меделін та ін.). Далі, учасники, поділені на групи, розроблятимуть проект та процес його впровадження у своїх містах. Наостанок, учасники обговорять результати.

Основні теми:

  • Чотири стовпи: уряд, університет, промисловість та потрійна спіраль
  • Інноваційні райони
  • Розвиток талантів і соціальний розвиток, економічний розвиток, знання міст, розумне місто
  • Модель управління
  • Дорожня карта

Захід 2. ДПП В УПРАВЛІННІ ПОБУТОВИМИ ВІДХОДАМИ, 30.01.2019 

Др. Роланд Рамуш, фахівець сектору Побутові відходи в «Infrastructure Project Preparation Facility» (IPPF) Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР)

Тривалість: 1 година

Учасники: 20-25 осіб

Профіль учасників: керівники високого рівня / технічні працівники муніципальних підприємств або департаментів міських адміністрацій

Зміст семінару:

Семінар буде складатися з трьох частин.

В першій частині пан Рамуш представить ключові можливості для приватного сектору при його участі в управлінні побутовими відходами та розкриє основні питання та виклики, що з цим пов’язані.

У другій частині учасники розділять на 5 тематичних руп (хто, що, коли, де, чому?) з питань участі приватного сектора у реалізації подібних програм у своїх містах / муніципалітетах.

Третя частина буде присвячена обговоренню та висновкам.

Основні теми, які буде розглянуто:

  • Вивчення можливостей участі приватного сектора в управлінні побутовими відходами
  • Обмін досвідом та визначення ключових аспектів, які мають важливе значення для процесу прийняття рішень в рамках ДПП

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь