Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Події сьогоднішнього дня - 3 консультації в рамках Програми DOBRE

Дата: 14.08.2018 18:08
Кількість переглядів: 824

Фото без опису

13 серпня 2018 року відбулись 3 консультації в рамках Програми DOBRE «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність».

З ранку представники трьох громад – Присиваської , Асканія-Нова та Чаплинської ОТГ отримали консультації з питань розробки «Бюджету для громадян». Зустріч відбулась в адмінбудинку Асканія-Нова селищної ради, яку провели представниці ГО «Громадський центр «Нова генерація» Оксана Глєбушкіна та Ольга Жукова. Наразі громади сумісно з експертами розробили проекти «Бюджету для громадян». Наставником-коучем для Присиваської ОТГ являється голова ГО "Білозерський центр регіонального розвитку" Елла Петренко. «Бюджет для громадян» - це пояснення “простою мовою” складних бюджетних питань для мешканців. Після складання документ розтиражається та відбудеться проведення інформаційно-просвітницької кампанії у всіх населених пунктах Присиваської ОТГ (планується розпочати на початку жовтня).

Об 13:00 в адмінбудинку Григорівської сільської ради відбулись 2 консультації : Елла Петренко для робочої групи в складі заступника сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Зозулінської Т.В., секретаря сільської ради Славінської О.Т., начальника фінансового відділу Кошевої Л.В., головного бухгалтера Островської Л.А. та спеціаліста І категорії з юридичних питань Горлінського С.М. провела консультацію про розроблення «Антикорупційної програми» та «Положення про конфлікт інтересів». Представники ради отримали рекомендацію розробити дані програми на протязі 2 місяців.

Також об 13:00 відбулась консультація від директора ПП «ГідроАвтоматизація», експерта "Асоціації сільських, селищних рад та об'єднаних громад України", експерта Програми DOBRE Кареліна Сергія Павловича для працівників апарату Григорівської сільської ради на чолі з Головою ради Кліщевським С.О., в.о. старост сіл Присиваської ОТГ, працівників комунальних підприємств «Струмок» та «Павлівське», місцевих депутатів . Сергій Павлович зробив доповідь по енергоефективному водопостачанню на прикладі реалізації  енергозберігаючих проектів в регіонах України. Розповів , що економічний ефект від модернізації системи водопостачання в населених пунктах місцями становив  80%!

Слідуючим етапом Сергій Павлович проведе ГІДРО-ЕНЕРГЕТИЧНИЙ АНАЛІЗ СИСТЕМИ водопостачання в с. Григорівка (дані для обрахунку надасть КП «Струмок») для визначення гідравлічної характеристики системи:витрати, тиск, діаметри труб, характеристики насосів.

Енергетичні характеристики системи:

- достатні потужності;

- перевитрати електроенергії.

Після збору даних та проведення аналізу надасть рекомендації по підбору необхідного обладнання для реконструкції системи водопостачання в с. Григорівка та проведе фінансове оцінювання проекту: необхідний обсяг інвестицій та термін окупності. Слідуючим етапом планується розроблення «Плану покращення послуги водопостачагня в с. Григорівка», виготовлення проектно-кошторисної документації та реалізація проекту.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь