Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Події сьогоднішнього дня - 3 консультації в рамках Програми DOBRE

Дата: 14.08.2018 18:08
Кількість переглядів: 861

Фото без опису

13 серпня 2018 року відбулись 3 консультації в рамках Програми DOBRE «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність».

З ранку представники трьох громад – Присиваської , Асканія-Нова та Чаплинської ОТГ отримали консультації з питань розробки «Бюджету для громадян». Зустріч відбулась в адмінбудинку Асканія-Нова селищної ради, яку провели представниці ГО «Громадський центр «Нова генерація» Оксана Глєбушкіна та Ольга Жукова. Наразі громади сумісно з експертами розробили проекти «Бюджету для громадян». Наставником-коучем для Присиваської ОТГ являється голова ГО "Білозерський центр регіонального розвитку" Елла Петренко. «Бюджет для громадян» - це пояснення “простою мовою” складних бюджетних питань для мешканців. Після складання документ розтиражається та відбудеться проведення інформаційно-просвітницької кампанії у всіх населених пунктах Присиваської ОТГ (планується розпочати на початку жовтня).

Об 13:00 в адмінбудинку Григорівської сільської ради відбулись 2 консультації : Елла Петренко для робочої групи в складі заступника сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Зозулінської Т.В., секретаря сільської ради Славінської О.Т., начальника фінансового відділу Кошевої Л.В., головного бухгалтера Островської Л.А. та спеціаліста І категорії з юридичних питань Горлінського С.М. провела консультацію про розроблення «Антикорупційної програми» та «Положення про конфлікт інтересів». Представники ради отримали рекомендацію розробити дані програми на протязі 2 місяців.

Також об 13:00 відбулась консультація від директора ПП «ГідроАвтоматизація», експерта "Асоціації сільських, селищних рад та об'єднаних громад України", експерта Програми DOBRE Кареліна Сергія Павловича для працівників апарату Григорівської сільської ради на чолі з Головою ради Кліщевським С.О., в.о. старост сіл Присиваської ОТГ, працівників комунальних підприємств «Струмок» та «Павлівське», місцевих депутатів . Сергій Павлович зробив доповідь по енергоефективному водопостачанню на прикладі реалізації  енергозберігаючих проектів в регіонах України. Розповів , що економічний ефект від модернізації системи водопостачання в населених пунктах місцями становив  80%!

Слідуючим етапом Сергій Павлович проведе ГІДРО-ЕНЕРГЕТИЧНИЙ АНАЛІЗ СИСТЕМИ водопостачання в с. Григорівка (дані для обрахунку надасть КП «Струмок») для визначення гідравлічної характеристики системи:витрати, тиск, діаметри труб, характеристики насосів.

Енергетичні характеристики системи:

- достатні потужності;

- перевитрати електроенергії.

Після збору даних та проведення аналізу надасть рекомендації по підбору необхідного обладнання для реконструкції системи водопостачання в с. Григорівка та проведе фінансове оцінювання проекту: необхідний обсяг інвестицій та термін окупності. Слідуючим етапом планується розроблення «Плану покращення послуги водопостачагня в с. Григорівка», виготовлення проектно-кошторисної документації та реалізація проекту.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь