Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відзначили День села Павлівка

Дата: 14.08.2018 10:52
Кількість переглядів: 1364

???° ???°???????? ???·???±???°?¶?µ?????? ?????¶?µ?? ???°????????????????: 9 ???µ?»?????µ??, ?»?????? ???»???±?°????????, ?»?????? ??????????, ???µ???µ????, ?????°?????±?°, ???° ???»?????µ ?? ?????????????°

День села – це свято злагоди й любові

Сонячної днини, 4 серпня, жителі села Павлівка  зранку були у піднесеному настрої. Вони всі дружною сільською родиною зібралися на святкування  Дня села. Свято розпочалося відкриттям дитячого ігрового майданчика.  

 На урочистості  завітали  гості з усіх  сіл Присиваської громади: Григорівки, Строганівки, Іванівки.  Почесним гостем свята був Євген Рищук – заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації, голова благодійного фонду, відомий меценат в Україні. який щиро привітав жителів села зі святом. До привітань долучились голова Григорівської сільської ради Сергій Кліщевський та виконуючий обов’язки старости сіл Павлівка та  Нововолодимирівка Анатолій Андрієвський.

Урочистий святковий концерт  відбувся  у приміщенні Будинку культури. До нього готувалися серйозно, адже таке дійство у селян буває практично раз на рік. Крім аматорів сцени села Павлівка глядачів (присутніх) вітали піснями та танцями самодіяльні колективи сусідніх будинків куьтури. Розпочав концертну програму вокальний ансамбль «Калинонька» Павлівського Будинку культури , вони подарували пісню «Ой село». Іванівський гурт «Берегиня» привітав всіх  піснею «А в селі».

Ведучі концерту Інна Білецька  та Людмила Вербінець  привітали теплими словами односельчан. Наголосили на тому, що  села, як і люди, мають свою біографію. У кожного вона своя. Історія нашого села  сягає у глиб тисячоліть.  Павлівка була заснована в 1862 році вихідцями села Погорілого Уланського уїзду Київської губернії та із сіл Кам’янець-Подільської губернії. Страшні часи лихоліть разом з усією країною пережило і наше село. Ніхто б не міг подумати, що в 21-му столітті в Україну знову прийде війна .На захист держави стали 16 наших односельців. Знову гинуть найкращі сини, обороняючи рідну землю від загарбників. Присутні вшанували пам’ять померлих під час голодоморів, загиблих у війнах – минулих і теперішній – хвилиною мовчання.

         Село Павлівка  красиве і привабливе. Справжньою його окрасою є люди. Ми бачимо їх щодня, вони живуть поруч, вони скромні і працьовиті. Вони не звикли до слави, але їхня щоденна праця, життя – то джерело людської мудрості і самовідданості. На сьогоднішній день  у селі Павлівка проживає 1150 осіб .

Село, як дерево. Воно має коріння, стовбур, і крону. Корінням нашого села є старожили –  Вербінець Михайло Костянтинович, якому 96 років та Улановська Валентина Михайлівна, якій 95 років.  Це люди, за плечами яких майже 40 років педагогічного стажу, люди, які пережили голодомор, війну. Олег Борейко подарував зворушливу пісню «Мої батьки»

Роки летять, та село не старіє, воно молодіє з кожним роком. З  початку року  в  сільську родину лелеки принесли  трьох маленьких жителів села. Щасливого  дитинства малечі, а батькам – здоров’я і наснаги у вихованні діток такі побажання лунали зі сцени. Гумористична сценка, у виконанні  гурту «Калинонька», сподобалася і дорослимі, дітям.

Звучали слова подяки керівникам організацій та установ, які знаходяться на території села. Вони вміють професійно керувати колективами та дбати про благоустрій установ. Це директор Павлівської ЗОШ Горбачик А.Т., завідувач ЗДО «Малятко» Кліщевська С.Л., завідуюча поштовим відділенням Куцик Л.С., Завідуюча ФПом Молдован Т.В., начальник ЧУВГ Грабовецький В.А., директор КП «Павлівське» Ровінський С.П.

В Павлівці проживає 296 пенсіонерів. Серед них є такі, які потребують особливої уваги, догляду, допомоги. Такими людьми опікується Тетяна Кулик. А голова ради ветеранів села Олена Сернюк ніколи не залишається осторонь  проблем людей поважного віку. Після подяк і подарунків звучали музичні вітання від  танювальних колективів  «Барбарики», «Фантазія», ансамблів «Мрія» (Григорівський БК), «Калинонька»  (Павлівський БК), «Берегиня» (Іванівський БК) та окремих виконавців: Інни Беспалової, Радіона Дичка.

З побажаннями довгих років життя, здоров’я і наснаги, люблячих онуків, сміху і радості у  домівках ведучі звернулися до жінок, яким присвоєно звання мати-героїня - Алфелдій П.М., Гром Є.М., Індришек Г.М.,Дідик Д.Г.

 Досягають  високих результатів  на Республіканських та Міжнародних змаганнях вихованці спортивного клубу «Атлант», керівник Анатолій Шишкевич.

Павлівка завжди чисте та  охайне село. А для того, щоб воно було ще кращим, для цього прикладають свої руки  працівники з благоустрою.

Завжди проявляють   ініціативу в облаштуванні  приміщень та території школи, не рахуючись зі своїм часом,  вчителі та працівники школи.

  Павлівські степові землі обробляє ТОВ «Ін Терра»,керівником якого є Романенко Р. В. та ТОВ «Зіярішат», керівник Мустафаєв Р. Е. Вони постійно підтримують соціальну сферу села.

Зі словами подяки згадали активних приватних підприємців Наталю  Сучок  та Людмилу Андрієвську. Вони завжди надають допомогу у проведенні всіх культурних   заходах села. І знову звучали музичні вітання у виконанні Інни Ващенко, Аліси Рогальської, Олексія Лапшикова.

На завершення  свята  Благодійний фонд Євгена Рищука  подарував усім учасникам  незабутні емоції від насолоди гарним співом одного з найталановитіших гуртів регіону. 

 

Ольга Сімченко,

інспектор з питань освіти  віддіду освіти, культури, туризму, молоді та спорту Григорівської сільської ради

 

 

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь