Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Третій день навчального візиту в галузі просторового планування до Польщі, Гміни Бествіна та Бєльсько-Бялей.

Дата: 26.07.2018 20:18
Кількість переглядів: 1258

Фото без опису

25 липня 2018 року – третій день навчального візиту в галузі просторового планування до Польщі. Сьогодні відвідуємо дві Гміни. Отже, ми в  Гміні Бествіна – це сільська Гміна, до складу якої війшли 4 населених пункти, площа становить 38 000 га, проживає 12 000 населення. Бюджет Гміни за 2017 рік – 50 млн. злотих (без субвенцій і податків), 15 млн. злотих – податок з населення, 5 млн. злотих – податок з підприємств, 10 млн. злотих – інвестиції Європейського Союзу.

Особливість Гміни Бествіна – це велика кількість водойм. Стави приватні,в теплу пору року власники проводять змагання на байдарках. В Гміні наявний аеропорт. Ще Гміну Бествіна називають «спальним районом» Гміни Бельсько-Бялей із-за територіальної близькості , більшість людей працює в Бельсько-Бялей. Також в Гміні наявні шахти видобування вугілля.

Учасникам навчального візиту  представили освоєнні інвестиції в Гміні – це ремонт приміщення ради, бібліотеки, пункту місцевої добровільної пожежної охорони, відновлення дитячого майданчику, центральної алеї, облаштування території водойм, реконструкція приміщення костелу .

Що стосується Схеми просторового планування , першу розробили у 2005 році на 100% території Гміни, а в 2016 році прийняли оновлену Схему зі змінами. Важливо відмітити, що основною метою Схеми просторового планування є забезпечення населення послугами, відпочинком та спортом. Також велику увагу приділяють в Схемі промисловим зонам та зонам економічної діяльності.

Далі відвідали міську Гміну Бєльсько-Бялей (ще називають «Малим Віднем), яка нараховує близько 180 000 жителів. Гміна є важливим академічним центром із власним, самостійним державним вищим навчальним закладом – Академією Технічно-Гуманітарною і кількома філіями інших навчальних закладів та батьох приватних університетів.

Назване раніше «містом сотень галузей промисловості», Бєльсько-Бела з гідністю продовжує економічну традицію регіону, будучи динамічним промисловим і торговим центром, у якому на даний час домінують середні і малі підприємства.

Місто є одним з найцікавіших місць на півдні Польщі. Гостей притягує у місто не тільки краса архітектури, але й розкішні пейзажі оточуючих його Бескидів. Є багато туристичних маршрутів. Бєльсько-Бялей є відомим центром культури, заходи якого – концерти, виставки, вистави і фестивалі.

В нас була можливість прогулятись по Старому Місту Бєльсько –Бела, яке відновили у 1998 році, розробивши генеральний план на дану територію.

Першу Схему просторового планування розробили у 2003 році, а в 2016 році прийняли оновлену зі змінами.

Бєльсько –Бялей вразила архітектурою, театрами, костелами, Старим Містом, культурою та привітністю людей.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь