Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ХІІ фестиваль "Купальська ніч" пройшов у Григорівці

Дата: 10.07.2018 23:53
Кількість переглядів: 1202

Фото без опису

Свято Івана Купала – чим не привід згадати народні традиції, легенди минувщини і забути бодай на день-ніч про сучасну прагматичність.У вечір цього дня дівчата гадають на судженого — кидають у воду свої вінки, а хлопці повинні їх дістати. Вінок — це символ щастя та одруження. Чий вінок хлопець дістане, того й дівчина повинна поцілувати і мусить бути з ним у парі на це свято.

У п’ятницю, в ніч з 6 на 7 липня, в Україні відзначали старовинне свято Івана Купала, що символізує народження літнього сонця – Купала.

З цієї нагоди у селі Григорівка (Присиваської ОТГ) провели святкування у найкращих українських традиціях, розваги були на будь-який смак і для дітей і для дорослих. Привітав земляків зі святом сільський голова Сергій Олександрович Кліщевський, заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради – Зозулінська Таміла Володимирівна, в.о.старости села Павлівка та Нововолодимирівка – Андрієвський Анатолій Леонідович, в.о.старости села Строганівка – Загороднюк Світлана Володимирівна, в.о.старости села Іванівка – Панкіна Тетяна Іванівна та начальник відділу освіти,культури,туризму,молоді та спорту – Шонія Ганна Леонідівна.

Під час заходу С.О.Кліщевський особисто вручив подяки жителям села Строганівка – Тимошенку Віктору та Мурсалову Ізміру - за порятунок односельчан, які проявили справжню чоловічу відвагу.

Подяки отримали художні колективи на чолі з керівниками  - за участь у фестивалі «Купальська ніч», а також всі, хто надав допомогу у проведенні та організації свята.

Гостею заходу була Анастасія Супрун – радниця з питань комунікації Херсонського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки програми ULEAD з Європою / ULEAD with Europe та Мінрегіону України, яка  презентувала ребрендинг громади та розробила логотип Присисиваської ОТГ. Присиваська громада стала першою брендованою ОТГ Херсонської області.

Під час концерту пролунало багато пісень та виконано багато різноманітних танків. Гарна атмосфера свята продовжилась запалюванням традиційного купальського вогнища.

Продовженням концерту була святкова дискотека.

Велику подяку висловлюємо всім організаторам, спонсорам та колективам, без яких було б неможливо провести це свято.


 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь