Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

"Туристичний хаб"

Дата: 21.05.2018 19:02
Кількість переглядів: 1667

Фото без опису

17-18 травня на Херсонщині проходив дводенний туристичний хаб для об'єднаних громад «Розвиток туризму в умовах нових громад». Організаторами виступили програма USAID DOBRE "Децентралізація приносить кращі результати та ефективність" спільно з партнером Українським кризовим медіа-центром. На заході були присутні представники 75 об'єднаних громад з семи областей України, представники проектів міжнародної технічної допомоги, туристичного бізнесу, регіональних та центральних органів влади.

Багато об’єднаних громад обрали туризм своїм стратегічним напрямком розвитку. Такий вибір важливий не тільки для громад, але й для країни в цілому.

Протягом першого дня хабу учасники обмінювалися досвідом у сфері організації туризму, шукали можливості для фінансування своїх проектів та навчалися представляти громаду потенційним туристам.

На другий день роботи хабу учасники досліджували туристичні локації Херсонщини, які розвивають у тому числі об’єднані громади.

Так, 18 травня  Присиваська громада радо зустрічала гостей з Івано-Франківської та Тернопільської областей. Вихованці навчальних закладів Присиваської ОТГ влаштували невеличкий концерт та разом з гостями  заспівали знану всім пісню «Про рушник». А коровай, що гостинно вручив учасникам «Туристичного хабу» голова Присиваської ОТГ С.О.Кліщевський, промандрував від Півдня аж до Заходу України – як символ єдності, дружби та миру.

Учасники хабу мали змогу на власні очі побачити туристичну родзинку нашої громади – Лемурійське озеро, яке вразило всіх своїм кольором та лікувальними властивостями, адже  аналогів йому немає в Європі.

Власники зелених садиб, магазинів починають конкурувати за туристів. Люди готові вкладати кошти в свої оселі, щоб створити комфортні умови для своїх гостей», - зазначив Сергій Олександрович Кліщевський.

Як зазначили гості з Івано-Франківської та Тернопільської областей, кожен куточок країни має свої родзинки та особливості , проте кожен з них привабливий та вражаючий.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь