Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Молодь Присивашшя - продовження козацького роду

Дата: 18.05.2018 15:54
Кількість переглядів: 1425

Фото без опису

16 травня 2018 року школярі закладів загальної середньої  освіти Григорівської сільської ради зібралися разом, щоб позмагатися у спритності, точності, таланті та інтелекті – на Присивашші відбувся міжшкільний  етап військово-патріотичних змагань «Сокіл-Джура», завданням якої є виховання дітей та молоді у дусі відданості Батьківщині та українському народу через відродження національних і загальнолюдських духовних та моральних цінностей; набуття учнями знань, умінь і навичок, необхідних захиснику Вітчизни; формування у молоді високих морально-психологічних якостей: доброчинності, мужності, сміливості, рішучості, відваги, стійкості, наполегливості, дисциплінованості та ініціативності на основі відновлених народних традицій; оволодіння учнями основами народної культурної спадщини

Павлівська загальноосвітня школа  цього року приймала міжшкільний  етап змагань. На її території вдалося розмістити всі необхідні локації і перетворити шкільний парк на козацьке поселення. Ройові (рій – саме так зветься кожна команда) вигуки та пісні лунали далеко за межі “табору”, сповіщаючи про те, що саме тут буде обрано найзавзятіших козаків.

Головний суддя змагань Дрозд С.Ф. привітав молодь зі стартом цікавих і захоплюючих змагань, він закликав усіх учасників до наполегливої, безкомпромісної боротьби і побажав козацької сміливості та жаги до перемоги. На захід були запрошені учасники АТО Богатиренко С.В та Шишкевич А.Л. Вони були не тільки гостями військово-спортивної гри, а також їм  довелося судити конкурси «Впоряд» та «Влучний стрілець».

 Гра розпочалась із демонстрації девізів та вмінь ходити строєм, виконуючи козацькі пісні. Здавши головному судді  рапорти, керівники зі своїми роями перейшли до наступних етапів змагань. Туристичний маршрут, до якого входять різні вправи, учасники долали на час. Також була стрільба, перетягування канату, конкурс «Відун» та мистецький конкурс «У колі друзів». Кожен рій представив письмовий звіт про домашнє завдання під гаслом «Добре діло». На завершення змагань всі команди, їхні керівники, судді зібралися біля вогнища, де на них чекав смачний куліш. Ми знаємо, що козаки не робили з їжі культу, але від смачної страви не відмовлялися. Тому після серйозних змагань  всім смакував куліш, який приготував Павло Робак, організатор культурного дозвілля.

 За підсумками змагань було обрано трьох переможців: І місце – Павлівська ЗОШ, ІІ місце Григорівська ЗОШ, ІІІ місце Іванівська ЗОШ.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь