Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

"Я маю право"

Дата: 24.01.2018 14:40
Кількість переглядів: 726

МІНІСТР ЮСТИЦІЇ ПАВЛО ПЕТРЕНКО І ВИКОНУЮЧИЙ ОБОВ’ЯЗКИ АДМІНІСТРАТОРА USAID УЕЙД УОРРЕН ДАЛИ СТАРТ ЗАГАЛЬНОНАЦІОНАЛЬНОМУ ПРАВОПРОСВІТНИЦЬКОМУ ПРОЕКТУ МІНІСТЕРСТВА ЮСТИЦІЇ «Я МАЮ ПРАВО!»

Київ, Україна (7 червня 2017 року) – сьогодні Міністр юстиції Павло Петренко презентував запуск загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!». Проект реалізується за підтримки Програми USAID «Нове правосуддя» та має на меті інформувати українців про їхні права і навчити громадян ці права захищати.

«Наша мета – сформувати нову правову культуру у суспільстві, що забезпечить сталий розвиток України як сучасної правової демократичної держави. Стратегічним завданням довгострокової національної програми “Я МАЮ ПРАВО!” є підвищення рівня знання українців щодо своїх прав у різних сферах життя, правової свідомості громадян та спроможності громад захищати свої права», – зазначив очільник Мін’юсту.

За його словами, саме знання громадянами своїх прав і вміння їх захистити є найкращим способом протистояти сваволі чиновників та органів правопорядку.

Павло Петренко подякував партнерам з USAID за постійну й суттєву підтримку ініціатив Міністерства юстиції, спрямованих на вдосконалення системи юстиції в Україні та забезпечення суспільної справедливості.

Пріоритетною тематикою інформаційної кампанії на 2017 рік визначено права громадян у сфері доступу до правосуддя, захист прав власності та формування вміння протистояти проявам корупції у вищих навчальних закладах.

Виконуючий Обов’язки Адміністратора USAID Уейд Уоррен зазначив: «Всім нам відомо, що довіра населення до Уряду і судової системи відновлюється тоді, коли люди поінформовані про реформи, коли вони розуміють вигоди від їх проведення і коли бачать, що Уряд поважає права людини. Тому я сподіваюся, що кампанія «Я МАЮ ПРАВО!» стане зразком якнайкращого інформування про реформи та сприятиме підзвітності уряду перед суспільством». Він також додав, що як і раніше, Сполучені Штати через Агентство США з міжнародного розвитку надаватимуть підтримку Уряду України, законодавчій і судовій гілкам влади та громадянам у забезпеченні верховенства права та покращенні доступу до правосуддя як основи сучасної демократичної європейської України.

Заступник Міністра юстиції Гія Гецадзе, у свою чергу, зауважив, що стратегія Міністерства юстиції полягає у максимальному інформуванні громадян про важливість активної позиції, коли права опиняються під загрозою.

«Ми надаватимемо чіткі, прикладні й зрозумілі поради, щоб, потрапивши у неприємну ситуацію, українці  точно знали, як діяти і до кого звертатися. З іншого боку ми, Мін’юст, у співпраці з Міністерством освіти, фіналізуємо Концепцію реформування юридичної освіти і ми впевнені, що у нас будуть конкретні результати і в цьому напрямку», – заявив Гія Гецадзе.

Американський народ, через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) надає економічну та гуманітарну допомогу по всьому світу 55 років. В Україні допомога USAID надається у таких сферах, як: економічний розвиток, демократія та управління, охорона здоров’я і соціальний сектор. Додаткові відомості про програми USAID можна отримати у Відділі інформації та зв’язків з громадськістю USAID за телефоном +38 (044) 521-5741, на Інтернет-сторінці http://ukraine.usaid.gov або у соціальній мережі Facebook https://www.facebook.com/USAIDUkraine.

Програма Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя» реалізується з жовтня 2016 року і ґрунтує свою діяльність на здобутках попередніх проектів USAID «Україна: верховенство права» та «Справедливе правосуддя». Детальнішу інформацію про програму можна отримати за телефоном +38 (044) 581-3303.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь