Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

легалізація найманої праці

Дата: 12.03.2018 13:15
Кількість переглядів: 919

Фото без опису

    Найактуальнішою проблемою українського суспільства залишається питання легалізації праці. На жаль, ще чимало працівників нашої області живуть днем нинішнім, віддаючи перевагу тимчасовій вигоді.

Кожна людина має право на працю, тобто можливість заробляти собі на життя роботою, яку він вільно обирає або на яку вільно погоджується.На превеликий жаль, останнім часом все частіше доводиться зустрічатися з таким ганебним явищем, як використання найманої праці громадян без оформлення трудових відносин.

Основна причина виникнення цієї проблеми - невміння громадян користуватися правами, закріпленими у Конституції України, недостатній рівень правової освіти, відсутність правосвідомості та поваги до Закону, як у найманих працівників, так і у роботодавців.

Від неналежного оформлення трудових відносин, перш за все, страждає особа, яка погоджується на таку працю. Більшість найманих працівників не розуміють, що відсутність правового регулювання трудових відносин робить громадянина незалежної держави рабом, зазначає головний державний інспектор ГУ Держпраці у Херсонській області Світлана Шевцова.

    Григорівська сільська рада повідомляє, що з метою вирішення даної проблеми на території громади здійснює свою діяльність Інспектор праці, який забезпечує контроль за додержанням законодавства про працю юридичними особами (включаючи їх структурні та відокремленні підрозділи, які не є юридичними особами) та фізичними особами, які використовують найману працю на території ОТГ шляхом проведення, інспекційних та інформаційно-роз'яснювальних відвідувань. Телефон для отримання роботодавцями і працівниками інформації та роз’яснень щодо ефективних засобів дотримання законодавства– 53 3 31.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь