Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Студійний візит до Польщі в рамках проекту «Громадський діалог – співпраця органів місцевого самоврядування об’єднаних територіальних громад задля розвитку»

Дата: 02.11.2017 12:00
Кількість переглядів: 942

Фото без опису

21.10 – 27.10.2017 р. відбувся студійний візит до Польщі в рамках проекту «Громадський діалог – співпраця органів місцевого самоврядування об’єднаних територіальних громад задля розвитку». Перший навчальний день розпочали в гарному європейському місті Вроцлав. Заняття по розвитку знань і вмінь, пов'язаних з комунікацією між самоврядуванням і мешканцями провів експерт зі ЗМІ, професор Ігор Борковський. Потім громади-учасники презентували плани розвитку і управління , які розробляли сумісно з головним експертом проекту Томашем Чубару.

Другий навчальний день розпочали із зустрічі у Маршалківському Управлінні Нижньосілезького Воєводства, зустрічала нас секретар Пані Олександра Міровска та розповіла про самоврядування в Польщі, його реформи, структуру і організацію, компетенції. Другий прийом пройшов в Адміністрації Міста у Бюро Співробітництва із Закордоном, де ми вивчали основні завдання Бюро, пріоритети міжнародного співробітництва міста Вроцлава та форми співпраці з іншими містами. Потім нас приймали в Бюро з питань Громадської Участі. Спеціалісти відділу Консультацій розповіли, що головна ідея Громадської Участі - це включення населення у процес прийняття рішень. Потім представили Вроцлавський Бюджет, принципи роботи, реалізовані завдання, а також можливості та виклики. Також розповідали про форми співробітництва Вроцлава з Неурядовими Організаціями.

Третій день студійного візиту розпочали із зустрічі з Бургомістром міста і гміни Стшелін Доротою Павнук, яка поділилась успішним досвідом підвищення якості послуг в питаннях управління освітою, охороною здоров’я, управління охороною навколишнього середовища. Надали можливість побачити все на практиці, на прикладі місцевої школи, державного амбулаторного закладу охорони здоров’я та на очисних спорудах стічних вод. Після, вивчали питання використання природних ресурсів для місцевого розвитку на прикладі шахти граніту «Гебчице».

В четвертий навчальний день вивчали та аналізували успішний економічний розвиток міста Дзержонюв, де нас зустрічав Бугромістр Даріуш Кухарський та розповів про управління фінансами за допомогою багаторічного інвестиційного плану, в якому чітко визначенні пріоритети, участь зовнішніх коштів, субсидій для формування бюджету. Також розповів про економічні зони, які є для підтримки підприємців, задля економічного розвитку міста в цілому. Потім перемістились до Екологічного Центру Відновлення , ознайомились з діяльністю Центру, наданням якісних комунальних послуг населенню.

Останній день візиту розпочали із зустрічі у Спілці Водопостачання і Каналізації міста Дзержонюв. Президент Спілки, Андрій Броновіцкі представив кластер поновлюваних джерел енергії, а також процес надання комунальних послуг у гміні. Далі відправились до очисних споруд, де мали змогу побачити процес виробництва біогазу.

Також в Дзержонюве відбулась зустріч з Директор Центру Спорту та Рекреації, Робертом Гулька, який розповів про управління фінансами, організацію спортивних занять і відпочинку мешканців, а також пристосування пропозицій до потреб мешканців.

Другу половину дня провели на зустрічі в Управлінні Сільської Гміни в Дзержонюве. Вуйт Гміни, Марек Хмєлєвські, поділився основними проблеми і викликами в управлінні сільською гміною та основні цілі польської мережі оновлення та розвитку села, як платформи для обміну досвідом.

Ввечері координатори проекту від польської та української сторони Пауліна Трушко та Анна Дзедзіц, Наталія Висіканець підвели підсумок візиту та вручили учасникам сертифікати про участь у проекті. Ще раз виносимо щирі слова вдячності організаторам за можливість навчатися покращенню надання послуг населенню, вивчення успішного економічного розвитку на прикладі Польських гмін.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь