Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

13 грудня 2017 р. відбулась 4 стратегічна майстерня з розробки «Стратегії розвитку Григорівської сільської ради Присиваської ОТГ на 2018-2026 рр.»

Дата: 19.12.2017 09:32
Кількість переглядів: 1150

Фото без опису

 

13 грудня 2017 року в актовому залі Григорівської сільської ради відбулась 4 стратегічна майстерня з розробки «Стратегії розвитку Григорівської сільської ради Присиваської ОТГ на 2018-2026 рр.», яку провели експерти Програми DOBRE «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» Олег Карий та Давід Хоінкіс. Стратегія розвитку територіальної громади є найважливішим документом в процесі створення власного соціально-економічного розвитку, з використанням внутрішнього та зовнішнього потенціалів. Використання цих потенціалів повинно відбуватися системно та бути скерованим на відповідні пріоритети, цілі та завдання. Експерти доопрацювали та представили результати роботи над списком завдань Стратегії, які спільно розроблялись з робочою групою. Також узгодили показники реалізації , заплановані ефекти та інші складові завдань. На завершення зустрічі узгодили план подальшої роботи в рамках Робочої групи по написанню Стратегії розвитку громади: 31 січня 2018 року відбудеться остання п’ята стратегічна майстерня з розробки «Стратегії розвитку Григорівської сільської ради Присиваської ОТГ на 2018-2026 рр.». Після узгодження документа з робочою групою відбудуться громадські обговорення: представлення проекту Стратегії на офіційному сайті громади, на сторінці громади у фейсбуці. Також пропозиції по доповненню Стратегії та зауваження приймаються в адміністративному будинку Григорівської сільської ради Присиваської ОТГ.

Довідка

Фактично 60-70% коштів, які витрачаються на капітальні інвестиції в польських гмінах (громадах) – це кошти відповідних фондів Європейського Союзу. А для цих фондів обов’язковою умовою надання фінансування є наявність стратегічного плану, і відповідність проектів, на які хоче отримати кошти гміна, пріоритетним напрямкам цієї стратегії. Тому для польських самоврядовців  немає жодних сумнівів в доцільності широкого обговорення, написання та актуалізації стратегій, адже це – запорука фінансових інвестицій з Європейського Союзу.

Нещодавно, Євросоюз прийняв нові умови надання грантів для України, зокрема це мають бути не тільки вдало розроблені, обґрунтовані та захищені проекти, але й проекти, які відповідають затвердженим Програмам стратегічного розвитку громади.

Відтак, розробка Стратегії розвитку для Григорівської сільської ради Присиваської ОТГ є важливою сходинкою на шляху пошуку зовнішніх джерел коштів для вирішення внутрішніх проблем.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь