Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Позапланова нарада з батьками здобувачів освіти Григорівської ЗОШ І-ІІІ ст.

Дата: 12.01.2022 17:49
Кількість переглядів: 927

Сьогодні, 12.01.2021 року, відбулася позапланова зустріч з групою батьків здобувачів освіти Григорівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Присиваської сільської ради. Представники відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту не були запрошенні на цю позапланову зустріч та дізнались про неї випадково. Незважаючи на це, протягом зустрічі було обговорено перелік питань, які найбільше цікавлять батьків.

Головне питання - реформування мережі закладів освіти та утворення опорного закладу у Присиваській територіальній громаді. У контексті зазначеного питання було визначено перелік питань для подальшого обговорення, а саме:

  • умови конкурсу, за якими відбуватиметься визначення опорного закладу;
  • структура майбутньої освітньої мережі;
  • організація підвозу до опорного закладу освіти;
  • харчування здобувачів освіти в опорному закладі.

Окремим питанням було визначено ремонт даху у Григорівському дошкільному навчальному закладі.

Шановні батьки, у зв’язку з ситуацією, яка склалася, повідомляємо вам наступне:

1. питання реформування освітньої мережі та створення опорного закладу піднімається ще з 2019 року, з  дорученням про утворення робочих груп та обговорення. Нажаль, опорний заклад не було утворено раніше, оскільки як і на сьогодні ні директори закладів загальної середньої освіти, ні педагогічні колективи не змогли надати обґрунтовані  пропозиції.

Акцентуємо вашу увагу на тому, що утворення опорного закладу не передбачає закриття шкіл, а має на меті покращення якості освітніх послуг, створення нового освітнього середовища та підготовку соціалізованої, конкурентоспроможної особистості. 

2. Безумовно, питання критеріїв відбору дуже актуальне зараз, але враховуючи, що з моменту початку обговорень (а саме з 2019 року) не було розроблено та затверджено Положення «Про умови проведення конкурсу на визначення опорного закладу освіти» та відповідно не ознайомлено батьків з умовами та механізмом вибору та утворення опорного закладу. Наразі працівниками відділу освіти розробляється це положення.

3. Пропозиції щодо структури та формату мережі закладів освіти, які були надані директорами закладів загальної середньої освіти, нажаль, не обґрунтовані та на сьогодні не відповідають демографічній ситуації та кількості учнів у територіальній громаді.

4. Організація підвозу до опорного закладу освіти передбачає додаткове придбання автобусів, відповідно директорам закладів загальної середньої освіти був надісланий наказ з листом від Управління освіти і науки Херсонської обласної державної адміністрації, щодо надання пропозицій згідно  умов закупівлі автобусів та співфінансування. Наказ та відповіді додаються.

5. Станом на сьогодні жоден харчоблок не обладнаний відповідно до вимог системи HACCP. До цього питання директорам закладів загальної середньої освіти було дане доручення надати обґрунтоване бачення, у яких державних програмах та грантових проєктах можуть взяти участь заклади освіти відповідно до умов надання державного фінансування.

6. Проблема з протіканням даху у Григорівському ДНЗ «Дзвіночок» існує з 2019 року. Наразі розробляється проектно-кошторисна документація щодо проведення ремонтних робіт.

У зв’язку з ситуацією, яка склалася, повідомляємо вас про те, що директорам закладів загальної середньої освіти були поставлені конкретні завдання, визначені у розпорядженнях сільського голови, а саме:

1.розробити Стратегію розвитку освіти Присиваської територіальної громади - розпорядження від 02.12.2021 року.

2. Розробити відео-презентацію бачення опорного закладу освіти Присиваської сільської ради - розпорядження від 08.12.2021 року. Зважаючи на те, що надані відео-презентації не відповідали критеріям, вказаним у розпорядженні, останнє було видано повторно 06.01.2022 з корективами.

3. Надати обґрунтоване бачення, в яких державних програмах та грантових проектах можуть взяти участь заклади освіти, відповідно до умов надання державного фінансування та розглянути питання фінансової автономії у частині використання бюджетних коштів в межах кошторисних призначень. Та надати пропозиції щодо майбутньої освітньої мережі закладів загальної середньої освіти. Розпорядження від 28. 12. 2021 року додається.

На сьогодні, відповідно до вищезазначеного, чіткі та аргументовані відповіді відсутні.

Зараз директори закладів загальної середньої освіти та працівники відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Присиваської сільської ради працюють над написанням Стратегії розвитку освіти.

Після написання Стратегія  буде обговорена у кожному населеному пункті громади разом з питаннями, які були окреслені на сьогоднішніх зборах.

Про дату, час та формат зборів директорів шкіл та представників батьківського комітету буде повідомлено завчасно.

Шановні батьки, просимо вас виважено ставитись до інформації, яку ви отримуєте від інших батьків та працівників закладів освіти, оскільки вона у більшості є недостовірною та у повній мірі не відображає суті процесів, які зараз відбуваються в контексті реформування мережі закладів загальної середньої освіти. Якщо у вас виникають питання чи занепокоєння з приводу майбутнього закладу освіти, де навчається ваша дитина - просимо вас звертатися тільки до директора закладу освіти. Якщо ви не отримаєте обґрунтованої та чіткої відповіді - звертайтесь до начальника відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту.

Також найближчим часом вам буде надана інформація щодо суми коштів, які були використані для забезпечення функціонування закладів освіти з моменту об’єднання територіальної громади.

 

 

Начальник відділу освіти, культури, туризму,

молоді та спорту Корнієнко Є.М.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь