Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Тиждень іноземної мови в ЗЗСО

Дата: 16.02.2021 09:09
Кількість переглядів: 2273

Фото без опису

З 8 по 12 лютого 2021 року в закладах загальної середньої освіти пройшов тиждень іноземних мов (далі - Тиждень).

В Григорівській ЗОШ протягом Тижня вчителі англійської мови  Кищик М. В. та Железагло Л. В. організували багато цікавих заходів для всіх учнів школи. За традицією Тиждень розпочався з оголошення та ознайомлення учнів школи із планом проведення та завданнями тижня. Так, 8 лютого була організована виставка стінгазет та плакатів під девізом «Не можеш прочитати – вивчай мову». Також протягом тижня для учнів 1-11 класів було проведено квест-гру, одним із завдань якої було завдання придумати назву, девіз та створити емблему класу, яку вони мали естетично оформити та вивісити на вхідні двері класу  «Name, motto and Emblem of Our Class».

9 лютого для учнів початкових класів була організована виставка дитячих малюнків «Моя улюблена англійська літера», в ході підготовки до якої всі діти 1-4 класів мали змогу показати свої художньо-естетичні здібності, створивши малюнок, зобразивши літери в незвичний спосіб. Але і інші класи не залишилися осторонь, а за допомогою алфавіту відгадували зашифровані вірші, що було наступним завданням квесту «Unscramble poems».

Також цікаво пройшла вікторина «English» для  учнів 2 класу, проведена вчителем Железагло Л.В. Діти продемонстрували знання літер англійського алфавіту, показали свої навички в читанні та згадали вже вивчені слова. Також учні продемонстрували вміння створювати відео-проекти під час виконання  наступного завдання тижня «Why do you study English?». Протягом Тижня учні школи брали активну участь у розв'язуванні кросвордів та ребусів, брали участь у вікторинах, а також створювали свої власні ребуси.

Учні 5-7 класів  створили малюнок-шарж «Яким я бачу іноземця», а також виконали багато цікавих завдань на тему: «Interesting tasks: Food».

11 лютого вчителем Кищик М.В. було проведено лінгвістичну гру «Рибалка класичного англійця» між учнями 5 і 6 класів, де діти могли показати свої знання англійської мови. Переможцем гри став 5 клас, який показав гарний приклад роботи у команді.

Учні 1 класу були залучені до гри «Знайди пару», а для учнів 3 класу було проведено інтегрований урок мистецтва та англійської мови, в ході якого діти не тільки створювали малюнки, а й розповідали, що зображено на них англійською мовою.

12 лютого пройшла виставка вітальних англомовних листівок-валентинок, які виготовлені власними руками. Під час виконання цього завдання діти проявили старанність, творчість та оригінальність.

Вчителі англійської мови разом зі своїми вихованцями протягом Тижня створили справжнє свято. Всі заходи були надзвичайно цікавими, насичені активною працею та добрим позитивним настроєм.

В Павлівській ЗОШ відповідальною за проведення Тижня була вчитель іноземної мови Гриценко Г. Л. Кожен день Тижня мав свою тему: понеділок - «Art Day», вівторок - «Happy Day», середа - «Music Day», четвер - «St. Valentines Day», п'ятниця - «Contest Day». Протягом Тижня здобувачі освіти мали можливість проявити свої знання з англійської мови. Зокрема за допомогою програми зчитування QR-кодів учні виконувати різноманітні завдання: 10 – 11 класи проходили квест, присвячений дню закоханих, а учні 7 класу складали доміно. Також учні виготовляли креативні валентинки та підписували їх англійською мовою. Учні 5 класу склали мапу свого серця, куди записали найцінніші для них поняття. Учні 1-4 класів робили розмальовки, розповідали віршики та виконували руханки, співаючи веселі пісеньки англійською. За кожне успішно виконане завдання учні одержували заохочення у вигляді умовних «баксів», які в кінці Тижня перетворяться на реальні оцінки згідно номіналу.

Проведення Тижня дало змогу учням розкрити власні інтелектуальні, мовленнєві та творчі здібності.

В Строганівській ЗОШ на початку Тижня була створена виставка, на якій було розміщено інформацію про план заходів Тижня, а також цікавинки про англійську і німецьку мови. Серед учнів 2 класу був проведений конкурс малюнків «I love English» та вікторина про тварин на англійській мові «Who is it?» Здобувачі освіти 10 класу підготували виставку картин німецьких художників та провели цікаву екскурсію. Вони ознайомили присутніх із життєвим та творчим шляхом видатних німецьких живописців «Beruhmte deutsche Maler und ihre Werke».

9 лютого учнями 11 класу була організована креативна виставка німецьких винаходів «Deutsche Erfinder und ihre Erfindungen». Здобувачі освіти показали себе справжніми  ерудитами і знавцями розвитку науки та технічного процесу. Серед здобувачів освіти 8 класу був проведений  конкурс читців німецької поезії «Deutsche Dichter und ihre Dichtungen». Учні декламували вірші німецькою мовою та знайомили з біографією всесвітньовідомих німецьких поетів. Учениця 8 класу Корнієнко Каріна  намалювала неперевершену ілюстрацію до твору Генріха Гейне «Лорелея».

10 лютого для здобувачів освіти 4 класу вчитель англійської мови Кубай О. Г. провела ігрову програму «English quest». Учні активно відповідали на запитання, відгадували загадки та закодовані слова. Учні 9 класу поринули у захоплюючий  світ німецької музики «Musik in Deutschland», а також підготували інформацію про відомих німецьких композиторів, музикантів та співаків, слава яких виходить далеко за межі країни. Щоб створити умови справжнього концерту вони демонстрували «наживо» деякі твори. Учні 6 класу брали участь у розважальній програмі «Deutsch ist super»: співали пісні німецькою мовою та створили яскраву виставку малюнків «Deutsch ist super».

11 лютого учні 4 класу з вчителем Кубай О. Г. відправилися у віртуальну подорож до міста Лондон, а здобувачі освіти 3 класу взяли участь у конкурсі найкращий знавець англійського алфавіту «Who knows english letters?».

12 лютого відбувся творчий захід «Асоціації» для здобувачів освіти 5 класу, під час якого діти ознайомилися із символами Великобританії. Учні 1 класу відправились у віртуальну подорож до Англії «Welcome to England».

В Іванівській ЗОШ протягом Тижня було проведено багато різних за змістом і формою заходів. Зокрема, під час віртуальної екскурсії в м. Лондон учні 5 та 8 класів були ознайомлені з визначними місцями та традиціями міста та познайомилися з цікавими фактами про Велику Британію.

Для учнів 5-9 класів був проведений квест «Together», в ході якого учні поглибили свої знання про географічне положення, традиції, культуру, історію спорту, танців, цікавих винаходів та звичаї Німеччини.

З учнями початкових класів була проведена інтерактивна гра «Fruits and vegetables», під час якої діти проявили свій лексичний запас і дізналися про користь здорового харчування.

Тож тиждень іноземної мови в закладах загальної середньої освіти був змістовним, цікавим та пройшов на високому рівні.

 

Статтю підготувала

інспектор з питань освіти

Оксана Мельник



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь