Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Тренінг Програми «U-LEAD з Європою»

Дата: 10.09.2020 13:07
Кількість переглядів: 333

Фото без опису

 

07 - 08 вересня поточного року тренером Програми «U-LEAD з Європою» проведено дводенне навчання для працівників відділу з питань організації діяльності Центру надання адміністративних послуг Григорівської сільської ради (далі - ЦНАП), суб’єктів надання адміністративних та комунальних послуг (КП «Струмок») у ЦНАП, представників апарату сільської ради, старостинських округів Присиваської об’єднаної територіальної громади .

 

07 вересня 2020 року учасники тренінгу розглянули:

- Модуль 1 «Роль органів місцевого самоврядування в обслуговуванні громади, реалізація власних та делегованих повноважень в сфері надання адміністративних послуг».

З учасниками обговорено нормативно-правові акти, якими визначено суть місцевого самоврядування, зміст реформ у сфері публічних послуг, власні та делеговані повноваження у сферах соціально-економічного і культурного розвитку; управління комунальною власністю; житлово-комунальне господарство; побутове, торговельне обслуговування; громадське харчування; транспорт і зв'язок; будівництва; освіти, охорони здоров'я, культури, фізкультури і спорту; регулювання земельних відносин та охорона навколишнього природного середовища; соціального захисту населення; забезпечення законності, правопорядку, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян та ін.

- Модуль 2 «Адміністративні послуги: типові проблеми, належна організація надання».

Розглянуто ідею сервісної держави; використання клієнтоорієнтованої моделі у спілкуванні влади з громадянами; поняття адміністративних послуг, їх ознаки та місце серед інших публічних послуг; типові проблеми отримання адміністративних послуг з точки зору громадянина (суб’єкта звернення) та державну політику і розвиток загального законодавства про адміністративні послуги; Закони України «Про адміністративні послуги» та «Про дозвільну систему в сфері господарської діяльності» (предмет регулювання, статус ЦНАП, супутні послуги тощо); Центр надання адміністративних послуг як інтегрований офіс (мета/концепція, вимоги до утворення та функціонування, типові проблеми, добрі практики, особливості надання послуг в ОТГ, «Спільні» (міськрайонні/селищно-районні) ЦНАП).

 

08 вересня 2020 року опрацьовано 3 модуль «Порядок надання адміністративних послуг, насамперед базових, і параметри якості послуг», під час якого вивчено наступні теми:

- «Вимоги щодо якості адміністративних послуг, «Інформаційні та технологічні картки адміністративних послуг, їх відповідність вимогам діючого законодавства»;

- «Розробка інформаційних та технологічних карток послуг»;

- «Персонал ЦНАП: універсалізм чи спеціалізація. Статус адміністратора (посада/функції)»;

- «Базові адміністративні послуги»;

- «Децентралізація базових адміністративних послуг. Переваги і ризики делегування повноважень з надання адміністративних послуг органам місцевого самоврядування», «Інші інструменти інтеграції послуг у ЦНАП»;

- «Супутні послуги у ЦНАП»;

- «Адміністративні послуги та електронне урядування. Реєстр адміністративних послуг та Єдиний державний веб-портал адміністративних послуг».

 

На питання, що виникали під час опрацювання модулів, учасники отримували ґрунтовні пояснення тренера, що проводив навчання. Учасниками тренінгу дотримувалися заходи щодо недопущення поширення випадків захворювання на коронавірус COVID-19.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь