Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Гаряча лінія на тему: «Електронні сервіси – це зручно, якісно, швидко»

Дата: 16.10.2020 09:10
Кількість переглядів: 3135

Фото без опису

Сьогодні у Чаплинській ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія».

На запитання платників відповідала начальник Чаплинської ДПІ Оксана Добрянська.

Пропонуємо Вашій увазі відповіді на деякі із запитань, які були обговорені під час сеансу телефонного зв’язку «гаряча лінія».

 

Питання: Як подати податкову декларацію про майновий стан і доходи на повернення коштів в електронній формі?

Відповідь: Подання податкових декларацій в електронній формі у режимі онлайн здійснюються через Електронний кабінет платника, вхід до якого здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua/.

Під час процедури подання декларації здійснюється часткове автоматичне заповнення декларації на підставі облікових даних платника, відомостей про отримані доходи, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб та відомостей про об’єкти нерухомого чи рухомого майна.

Щоб подати декларацію в електронному вигляді необхідно завчасно отримати особистий електронний цифровий підпис, який можна замовити у будь-якому акредитованому центрі сертифікації ключів.

Фізичні особи, як заявляють право на податкову знижку, мають право подати декларацію за звітний (податковий) 2019 рік до 31 грудня 2020 року.

 

Питання: Які, у зв’язку з запровадженням програмних РРО, можливості Електронного кабінету ?

Відповідь: Законом України від 20 вересня 2019 року № 129-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі і послуг» до п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) додано новий підпункт 14.1.278, яким встановлено, що його користувачам – покупцям (споживачам) товарів, робіт та послуг через Електронний кабінет, який функціонує відповідно до ст. 421 ПКУ, забезпечується можливість:

- контролю достовірності розрахункових документів, які зберігатимуться у системі обліку документів реєстраторів розрахункових операцій;

- заповнення та подання скарг покупця щодо порушення встановленого порядку проведення розрахункових операцій якщо вартість товарів (робіт, послуг), які є предметом скарги, на день їх отримання покупцем (споживачем) перевищує 850 гривень;

- отримання інформації про стан розгляду скарги покупця (споживача), про застосовані штрафні (фінансові) санкції за наслідками розгляду скарги або про причини їх незастосування податковим органом, про зарахування сум штрафних (фінансових) санкцій до бюджету, про стан виконання висновку про компенсацію частини суми штрафних (фінансових) санкцій за скаргою покупця (споживача) в обсягах та порядку, встановлених законодавством.

Звертаємо вашу увагу, що запровадження нових правил використання РРО відтерміновано.

 

Питання: Яким чином можливо отримати практичні навички надання звітності в електронному вигляді?

Відповідь: Наразі для  громадян та підприємців області стартувала інформаційно - просвітницька акція «Звітуй дистанційно - дій професійно!», відповідно до якої у кожного бажаючого є можливість отримати:

- безкоштовні електронні цифрові ключі;

- щоденні податкові консультацій з практичних питань заповнення звітності в електронному вигляді за видами підприємницької діяльності у кожному районі;

- індивідуальні тренінги щодо заповнення податкової звітності в електронному вигляді, зручні умови для самостійної роботи в кожній податковій інспекції, комп’ютерне робоче місце, Internet.

Тому чекаємо Вас у Чаплинській ДПІ для надання практичної допомоги у заповненні податкової звітності в електронному вигляді!

Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь