Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Інтерактивні дошки: як запроваджують нові технології в закладах освіти Присиваської ОТГ

Дата: 09.09.2020 10:53
Кількість переглядів: 3199

Фото без опису

Напередодні початку навчального року  до закладів загальної середньої освіти завезли 19 інтерактивних дошок, 16 ноутбуків, 9 комп’ютерів.  Всі класи початкової нової української школи (НУШ) і переважна кількість кабінетів середніх та старших класів забезпечено інтерактивними комплектами (дошка, проектор, ноутбук або комп’ютер). 

Інтерактивна дошка — це пристрій, що поєднує в собі можливості звичайної маркерної дошки з можливостями комп'ютера. Разом з мультимедійним проектором інтерактивна дошка  стає великим інтерактивним екраном. Управління здійснюється дотиком руки або будь-яким непрозорим предметом. За допомогою інтерактивної дошки можна відкрити будь-який комп'ютерний додаток або веб-ресурс й демонструвати потрібну інформацію або ж малювати. Намальоване чи написане, можливо зберегти у вигляді комп'ютерних файлів, роздрукувати, надіслати електронною поштою, навіть зберегти у вигляді Web-сторінок і розмістити їх в інтернеті. Під час роботи з інтерактивною дошкою учень засвоює інформацію не тільки через аудіальний і візуальний канали сприйняття, але й через кінестетичний, що майже не використовується в сучасній педагогіці. Тому діти, які недоотримали інформації через цей канал — є потенційними «трійочниками».  Цю ситуацію можуть виправити саме інтерактивні технології — кожен учень інтуїтивно обирає найзручніший для себе спосіб сприйняття інформації при роботі з інтерактивною дошкою (https://uk.wikipedia.org/wiki).

Що думають про інтерактивні дошки вчителі?

«За допомогою таких дошок можна вивчати навчальний матеріал і виконувати різні творчі завдання. Діти тепер зовсім інші і хочуть інакше сприймати інформацію. Як показує практика, учні, завдяки мультимедійному нововведенню краще засвоюють матеріал. З новітніми технологіями малеча на «ти». Дошки вони називають «великими планшетами». Вчителі стверджують, що навчальна користь від них колосальна», - стверджує вчителька 3 класу Павлівської ЗОШ І-ІІІ ст. Вербінець Л.Г.

«Учні 2 класу Іванівської ЗОШ І-ІІ ступенів із великим задоволенням працюють з інтерактивною дошкою на уроці математики, виконуючи арифметичні дії додавання та віднімання, а також складання з кожної рівності на додавання дві рівності на віднімання», - така думка вчительки Іванівської ЗОШ І-ІІ ст. Доценко О.С.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь