Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Деякі питання підвищення пенсійних виплат і надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році

Дата: 06.04.2020 11:16
Кількість переглядів: 549

Першого квітня поточного року Урядом прийнято постанову №251 «Деякі питання підвищення пенсійних виплат і надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році» (далі – Постанова №251).

Згідно з нею з 01.04.2020 особам, яким виповнилося 80 років і більше та у яких загальний розмір пенсійних виплат не досягає розміру 9205,19 грн  (розмір середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески та яка враховується для обчислення пенсії за 2019 рік) до пенсії встановлюється щомісячна компенсаційна виплата в розмірі до     500,00 грн.

Тобто, починаючи з 1 квітня, у вищезазначених осіб розмір пенсії разом з компенсаційною виплатою та надбавками, підвищеннями, зокрема пенсією за особливі заслуги перед Україною за результатами перерахунку не повинен перевищувати 9205,19 грн. При цьому, немає ніякого значення за яким Законом людині призначено пенсію.

Для 80-ти річних осіб і старше, що отримують пенсію за Законом України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», при наявності страхового стажу у чоловіків – 25 років, у жінок – 20 років, за результатами перерахунку з 01.04.2020 розмір пенсії з урахуванням компенсаційної виплати та надбавками і підвищеннями  (крім  пенсії за особливі заслуги перед Україною) не може бути меншим ніж 2600,00 грн. Пенсія за особливі заслуги перед Україною у цьому випадку нараховується  понад 2600,00 грн.

Щомісячна компенсаційна виплата особам, які отримують пенсію та досягли 80-річного віку після 1 квітня 2020 року, встановлюється і виплачується з дати досягнення зазначеного віку.

Також, Постановою №251 визначено, що з 1 травня поточного року  буде здійснено перерахунок пенсій відповідно до частини другої статті 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» шляхом збільшення показника середньої заробітної плати в Україні, яка враховувалася для призначення пенсії, на 11%. Тобто, буде проведено чергове осучаснення пенсійних виплат.

Постановою №251 затверджено і Порядок виплати одноразової грошової допомоги у зв’язку з негативними наслідками поширення на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої корона вірусом SARS-CoV-2 , у сумі 1000,00 грн.

Згідно з цим порядком одноразова допомога надаватиметься, зокрема, особам, загальний розмір пенсій яких з урахуванням надбавок і підвищень,  встановлених законодавством, станом на 1 квітня 2020 року не перевищує 5000,00 грн.

Нарахування та виплата одноразової грошової допомоги буде проведена у квітні поточного року після внесення Верховною Радою України відповідних змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік».

Додаткову інформацію  можна отримати за телефоном «гарячої» лінії Головного управління: (0552) 35 39 02.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь