Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Шлях до покращення водопостачання в Присиваській ОТГ: труби доставлені, процес пішов!

Дата: 31.01.2020 13:39
Кількість переглядів: 1027

Фото без опису

У 2017 році в рамках роботи над Стратегією було проведено анкетування, спрямоване на дослідження умов життя та якості публічних послуг в громаді. Негативно оцінена якість та доступність питної води. Саме тому було прийнято рішення розробити План покращення надання послуги з водопостачання в Присиваській ОТГ, аби вирішити нагальну проблему громадян та створити передумови для економічного розвитку території. Протягом роботи з розробки Плану були проведені 5 засідань групи, до складу якої входили керівництво громади, працівники апарату ради, комунальних підприємств та члени ГО «Майбутнє Григорівки».

Робоча група з розробки Плану покращення послуги першочерговим проєктом на реалізацію обрали проєкт «Реконструкція водогону в с.Григорівка. Заміна азбестових труб на полімерні», який наразі реалізовується в рамках Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» DOBRE. Даним проєктом передбачена заміна трубопроводу в селі Григорівка Присиваської сільської ОТГ. Наразі проєкт знаходиться на етапі реалізації.

23, 24 та 30 січня 2020 року в Присиваську ОТГ були доставлені матеріали на суму 1 531 695,76 грн., що придбані за грантові кошти Програми DOBRE, а саме:

  • 13,521 км полімерної труби;
  • терморезисторних заглушок 18 шт.;
  • переходів 10 шт.;
  • трійників редукційних терморезисторних 15 шт.;
  • трійників терморезисторних 5 шт.;
  • пожежних гідрантів 5 шт.

В розвантаженні доставлених матеріалів брали участь працівники КП «Струмок», працівники бюджетних установ Присиваської ОТГ та активні мешканці громади. Виносимо їм подяку за небайдужість та допомогу!

За кошти з місцевого бюджету буде закуплено 6,716 км полімерної труби, заглушок 6 шт., з’єднань 3 шт., трійників 9 шт., пожежний гідрант 1 шт. Також планується придбати апарат для спайки полімерних труб. КП «Струмок» забезпечить фінансування на виплату заробітної плати працівникам та придбання дизельного палива для техніки, що буде задіяна для виконання ремонтних робіт.

Наступним етапом реалізації проєкту буде проведення інформаційної кампанії для жителів села Григорівка. Робоча група в складі депутатів, працівників апарату ради та працівників КП «Струмок» під час подворового обходу розповідатимуть людям про подальші заходи, які передбачені даним проєктом, також ознайомлять з графіком заміни труб на нові, почерговістю монтажу по вулицям села тощо.

Проєкт «Реконструкція водогону в с.Григорівка. Заміна азбестових труб на полімерні» спрямований на покращення надання послуг водопостачання в с.Григорівка, забезпечення цілодобовим водопостачанням та якісною водою, зменшенням збитковості комунального підприємства, збільшення задоволеності жителів села, гостей та туристів.

Цей та багато інших проєктів ми маємо змогу реалізувати завдяки співпраці з Програмою «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» DOBRE, що фінансується USAID за сприянням американського народу та виконується Global Communities. Дякуємо Програмі DOBRE за матеріальну та технічну допомогу, за можливість навчатись, обмінюватись досвідом, спілкуватись та розвиватись в різних сферах. Завдяки Програмі DOBRE ми маємо змогу реалізовувати проєкти, спрямовані на покращення умов життя в громаді, залучати інвесторів для розвитку туризму та зростання економічного потенціалу, удосконалювати механізми роботи ОМС, отримуючи консультацію програмних спеціалістів та експертів тощо. Децентралізація – це DOBRE, а з Вашою підтримкою – це ще й легко та цікаво!

 

 Статтю підготувала спеціаліст з питань 

розвитку території та інвестицій Затуливітер А.Ю.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь