Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Увага! Кампанія декларування 2019 року розпочалась!

Дата: 15.02.2019 11:29
Кількість переглядів: 863

З 1 січня 2019 року розпочато кампанію декларування доходів, отриманих в 2018 році. Податкова декларація про майновий стан і доходи подається громадянами самостійно або іншою особою, нотаріально уповноваженою платником податку, до 1 травня за місцем реєстрації. Зокрема, обов’язково подати річну декларацію про майновий стан і доходи мають громадяни, які отримували:

- окремі доходи, з яких при їх нарахуванні чи виплаті протягом 2018 року податок не утримувався (наприклад, надання в оренду земельної ділянки сільськогосподарського призначення, земельної частки (паю), майнового паю; надання нерухомості в оренду (суборенду), житловий найм (піднайм);

- інвестиційні доходи отримані від операцій з інвестиційними активами;

- доходи від фізичних осіб, які не мають статусу податкових агентів (наприклад, дохід від надання нерухомості в оренду фізичній особі, яка не є суб’єктом підприємницької діяльності);

- іноземні доходи (отримані особами, які виїжджають за кордон на сільськогосподарські роботи; для надання послуг домашнього персоналу (домробітниці, гувернантки, вихователі, економки, няньки, перекладачі, а також моряки, що працюють на судах іноземних судновласників, тощо).

Cума податкового зобов’язання, зазначена в поданій річній декларації, сплачується громадянином самостійно до 1 серпня 2019 року.

Варто нагадати, що подати декларацію можуть фізичні особи, які мають право на податкову знижку. У 2018 році платники податку на доходи фізичних осіб, які бажають реалізувати своє право на податкову знижку за наслідками 2018 року, податкову декларацію можуть подати упродовж всього року. Декларування доходів пов'язано із виконанням платниками податків вимог Податкового кодексу, згідно з якими окремі категорії громадян зобов'язані подати та/або мають право подати річну податкову декларацію за наслідками звітного податкового року для отримання податкової знижки.

Шановні громадяни, задекларуйте свої доходи!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь