Присиваська сільська територіальна громада
Каховський район, Херсонська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Евалюація в Григорівській сільській раді Присиваської ОТГ .

Дата: 13.10.2017 13:32
Кількість переглядів: 1074

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В рамках українсько-польського проекту «Використання евалюації в процесі ефективного управління об’єднаною громадою» , виконавцем якого є Фонд Демократичне Товариство Схід (м. Варшава) разом із партнером – Східноукраїнським центром громадських ініціатив (м. Київ) Григорівську сільську раду Присиваської ОТГ відвідала група експертів – евалюаторів. Метою проекту,  спрямованого передусім до органів самоврядування місцевих об’єднаних громад, є підвищення управлінського потенціалу громад шляхом оцінювання результатів їхньої діяльності. Евалюація – це оцінка та аналіз програм (проектів), яка використовується при управлінні проектами. Проведення такої оцінки є усталеною практикою в багатьох європейських країнах та часто обов’язковою умовою для виділення відповідним органам коштів від багатьох міжнародних донорів. Це своєрідне соціальне дослідження, яке дає змогу зібрати думку мешканців, спеціалістів та експертів і зробити звіт, який допоможе оцінити своєчасність, необхідність того чи іншого проекту, ставлення до його втілення пересічних громадян, виробити рекомендації для покращення проекту в майбутньому.

Гостей евалюаторів - Альону Новикову ( голова ГО «Український центр соціальної справедливості»), Юрія Чумака (голова ГО «Центр правових та політичних досліджень «ДУМА») та польську експертку - евалюатора Ельжбету Свідровську зустрічав голова Григорівської сільської ради Присиваської ОТГ Кліщевський Сергій Олександрович та провів екскурсію: відвідали Польський Костел, приватний музей Павла Робака, «Центр спорту та дитячо-юнацької творчості», «Ресурсний центр розвитку Григорівської сільської ради Присиваської ОТГ», офіс ГО «Майбутнє Григорівки». Також відвідали  Григорівську АЗПСМ та Дитячий садочок «Дзвіночок», в яких сумісно з міжнародними грантовими програмами проведена термомодернізація будівель та капітальний ремонт системи опалення і встановлення сучасних котлів на біопаливі. Також показав пожежну машину, придбану Посольством Республіки Польща в рамках проекту «Створення нової протипожежної бригади в Присиваській об’єднаній територіальній громаді».

Експертами для евалюації було обрано Строганівську амбулаторію загальної практики сімейної медицини. Для аналізу даного проекту було проведено ряд зустрічей з представниками влади, депутатами, працівниками ради та проведено анонімне анкетування населення громади. За результатами опитування, наявних даних та офіційних запитів до Чаплинської районної лікарні найближчим часом буде зроблена експертна оцінка ефективного функціонування Строганівської АЗПСМ та можливе перепрофілювання установи. Як зауважив Сергій Олександрович, дана діяльність направлена на створення і підтримки повноцінного життєвого середовища для громадян, надання високоякісних та доступних послуг.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь